Sport

2018.12.13. 12:10

Kosztyu lett az év játékvezetője

Kisvárda - Bállal búcsúztatták az esztendőt a megyei labdarúgó-játékvezetők Kisvárdán.

Kisvárda - Bállal búcsúztatták az esztendőt a megyei labdarúgó-játékvezetők Kisvárdán.

A hét végén immár harmadszor báloztak a megyei focibírók a kisvárdai Parish Bull ízlésesen berendezett helyiségében, a hozzátartozókkal és a meghívottakkal együtt több mint kétszázan.

Jubilánsok, legjobbak

Dr. Jekő József, a megyei JB elnöke (aki 40 éve tette le a játékvezetői vizsgát) üdvözölte az igazgatóság részéről Kvaka Árpádot, Hajdú-Biharból Sápi Csabát, míg Jász-Nagykun-Szolnokból Paróczai Dezsőt, a bált pedig a Szabolcs Megyei Labdarúgó Játékvezetőkért Alapítvány elnöke, Sipos László nyitotta meg. A hagyományokhoz hűen köszöntötték a jubilánsokat, majd bejelentették, hogy ezúttal kik lettek a három kategória legjobbjai. Az év játékvezetője ezúttal Kosztyu János lett, aki a tartalmas játékos-pályafutása után a megyei első osztályú keret markáns tagjaként az idén többek között az Ibrány–Nagyhalász megyei Magyar Kupa-döntőt is vezette a nyíregyházi városi stadionban.

– Nagyon sok kiváló játékvezető van a megyénkben, más is kaphatta volna ezt a díjat. Mi egy csapat vagyunk, tudunk örülni egymás sikerének. Arra törekszünk, hogy tanuljunk a hibáinkból. Tisztában vagyok azzal, hogy bár most én lettem a kiválasztott, nem szabad ezzel megelégednem. Újabb kihívást jelent a díj, hiszen a jövőben ennek kell megfelelnem. Megígérem, hogy ezután is hasonló alázattal állok hozzá a bíráskodáshoz – jegyezte meg Kosztyu János, aki köszönetet mondott a családjának is.

A Tamás Lajos-díj az Év utánpótlás-játékvezetőjét illeti, aki ezúttal Goneth Béla lett.

A futsalt is kipróbálja

– A megyei első osztályban több rangadón is asszisztáltam ebben az esztendőben, az őszi hajrában az Ibrány–Nagyhalász találkozón is lengethettem. Lehetőségem adódott arra, hogy az MLSZ JB edzőtáborában részt vegyek, és az a képzés kellő motivációt nyújtott a folytatást illetően. Jelenleg a futsal-játékvezetői kurzus résztvevője is vagyok, e téren is szeretném magam megmérettetni – említette a spori, akinek az édesapja Rakamazon alkotott maradandót hajdanán játékosként.

A fiatal tehetségeknek kiírt Lengváry József-díjat Frindik Tamás vehette át.

– Érdekesség, hogy tavaly az a Piskóczi László kapta az elismerést, akinek az édesapja (sőt, a testvére is) játékvezető. Nálunk hasonló a helyzet, hiszen édesapám, Frindik József is rutinos bírónak számít a megyei másodosztályban. Az előkészítő csoport tagjaként szeretnék megfelelni az elém támasztott elvárásoknak – mondta a jékei játékvezető, aki zömmel asszisztensi teendőket lát el – magas színvonalon.

LTL

Mérkőzésről futottak be

Késve érkezett az idei bálba Karakó Ferenc és Takács János. Emiatt korántsem rótta meg senki őket, hiszen az aktuális küld(et)ésüknek feleltek meg. Karakó Ferenc az MTK–Haladás (4–0) találkozót vezette az élvonalban, míg Takács János a Debreceni VSC–Bp. Honvéd (2–0) élvonalbeli bajnokin látta el az alapvonali játékvezetői feladatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!