Sport

2019.03.22. 19:32

Megszenvedett a sikerért, biztos pozícióban a Blue Sharks

Nyíregyháza - A Nyíregyháza Blue Sharks úgy lépett pályára Miskolcon, hogy győzelme esetén már nem végezhet a negyediknél rosszabb helyen az alapszakaszban.

Nyíregyháza - A Nyíregyháza Blue Sharks úgy lépett pályára Miskolcon, hogy győzelme esetén már nem végezhet a negyediknél rosszabb helyen az alapszakaszban.

Bazsó Brúnó ott folytatta, ahol az előző mérkőzésen abbahagyta, szórta a hárompontosokat és a lepattanókat is stabilan szedte. A MEAFC azonban – amely a rájátszást érő nyolcadik helyért hajtott nagyon – nem adta magát. A miskolciaktól nem csak kezdeti fellángolásra futotta, a második negyedben tíz pontos hátrányból fordítottak egy 18-6-os szakasszal.

A harmadik negyed elején minimálisan növelték előnyüket a hazaiak, de a játékrész vége felé Mokánszki Máté beállása lendített a vendégeken. Mellette Sitku Márton is fontos hárompontost szerzett, Bus Iván jól szolgálta ki a társait, így a záró negyedben szépen lassan megléptek a Cápák. Tóth Gergely belelendült a játékba, Michael Harmon is összeszedte magát, Czura Attila triplájával pedig már hússzal vezetett a Blue Sharks.

Siska János csapata végül nagy különbséggel, de igen nehéz meccsen biztosította be a negyedik helyet.

Kosárlabda: férfi NB I./B, Piros-csoport

MEAFC-Miskolc-Nyíregyháza Blue Sharks 72-89 (21-21, 22-20, 17-21, 12-27)

Miskolc, v.: Pozsonyi, Menyhárt, Zahorán.

Blue Sharks: Bus 14, Harmon 15/3, Fazekas 2, Bazsó 15/9, Tóth 14/3. Csere: Czura 12/6, Sitku M. 9/9, Czinger 1, Oláh, Mokánszki 7/3. Vezetőedző: Siska János.

Ezek is érdekelhetik