Sport

2019.03.16. 12:11

Nyíregyházi KC - Apró lépésekkel haladnának

Nyíregyháza - Intő jel lehet az őszi mérkőzés, a saját játékukat játszanák.

Nyíregyháza - Intő jel lehet az őszi mérkőzés, a saját játékukat játszanák.

Ellentétes formában lévő csapatok találkoznak szombaton Törökszentmiklóson az NB I./B 16. fordulójában. A hazaiak alaposan beragadtak a tavaszi rajtnál, az eddig lejátszott mind a négy találkozójuk után vesztesen hagyták el a játékteret. Nem így a vendég Nyíregyháza, a szabolcsi gárda a mezőny tavasszal egyetlen veretlen csapataként az összes mérkőzését megnyerte, és ezzel fordulónként egyet-egyet lépett is előre a tabellán, jelenleg a hetedik pozícióban vannak. Az utolsó találkozójukat nem is akármilyen izgalmak közepette nyerték meg, egy begyakorolt figura végén Szűcs Balázs talált be az utolsó pillanatban.

Az őszit el kell felejteni

Az egymás elleni rossz emlékű őszi mérkőzésen meglepetésre a Szolnok megyeiek vitték el a két pontot. Pedig semmi nem utalt a vendégek sikerére, hiszen a nyíregyháziak a második félidő elején hat góllal is vezettek. Ekkor új találkozó kezdődött, sorra maradtak ki a nyíregyházi helyzetek, a vendégek pedig egyre közelebb zárkóztak, majd a vezetést is átvették, végül behúzták a találkozót.

Kaplonyi Zoltánt, a Nyíregyházi KC edzőjét kérdeztük a szombati mérkőzésről.

Ismét előznének

– Óvatosságra intenek bennünket az ősszel történtek, nem szabad félvállról vennünk a találkozót. Az utolsó helyen álló csapat ellen lépünk pályára, a hazaiak menekülnének a kiesés elől, ezért fontos nekik ez a találkozó, biztos vagyok benne, hogy kettőzött erővel fognak küzdeni – figyelmeztet a szakember. – Nekünk a saját játékunkra kell figyelnünk, nagy hiba lenne abból kiindulni, hogy mit mutat a tabella. Nagyon fontos, hogy fejben összeszedettek legyünk, feszes védekezésből labdákat szerezzünk, majd ebből könnyű lerohanásgólokat lőjünk. Apró lépésekkel haladunk céljaink felé, győzelmünk esetén megint tudnánk előzni, egyet lépni előre a tabellán.

- BB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!