Szigetszentmiklós hírei

2011.05.20. 15:37

Van bennük vitamin

<p>Kiválóan vizsgáztak természettudományokból a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium diákjai, hiszen előkelő helyet értek el az országos Van benne vitamin című versenyen.</p>

Az iskola két 4 fős csapattal nevezett a bicskei Vajda János Gimnázium által, 2010 decemberétől 2011 májusáig tartó, többfordulós versenyre. A  megméretetésen a természettudományos témák mellett, a sportban, művészetben, és a gasztronómiában is otthonosan kellett mozogniuk a versenyzőknek. A színes feladatok között szerepelt madárhang-felismerés, komplett csapatebéd készítés, valamint híres épület építése Legóból.

A gimnázium versenyzői jól vették az akadályokat, így bekerültek a döntőbe

A verseny szervezői a kétnapos fináléra is érdekes feladatokkal készültek. A versenyzők az uszoda 2.5 méter mély vizében fejtettek keresztrejtvényt, de volt még papírrepülő-verseny és popdaráló is. A döntőben is jól teljesítettek a szigetszentmiklósidiákok, így a 115 csapat közül elhozták a hatodik, illetve a hetedik helyet.

Forrás: lakihegyradio.hu


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!