2014.01.19. 16:27
A magyar konyhát népszerűsítik Kárpátalján
Ukrajna - Babgulyás, halászlé, káposztáspaszuly, nudli, somlói galuska és társaik alkotják többek között a magyar konyha hetének gerincét a kárpátaljai Beregszászon és vidékén.
Ukrajna - Babgulyás, halászlé, káposztáspaszuly, nudli, somlói galuska és társaik alkotják többek között a magyar konyha hetének gerincét a kárpátaljai Beregszászon és vidékén.
A Beregszászi Turisztikai Tanács kezdeményezésére másodszor kerül megrendezésre a magyar konyha hete, melyhez eddig tucatnyi étterem és falusi vendéglátó csatlakozott. A szervezők célja a magyar gasztronómia és a Bereg-vidék turizmusának népszerűsítése, valamint a házon kívüli étkezés élményének elérhetővé tétele azok számára is, akik ezt egyébként nem engedhetnék meg maguknak. Az akcióhoz csatlakozó kárpátaljai vendéglátó-helyek február első teljes hetében (harmadikától kilencedikéig) jelentős árengedményt (25-50%) adnak a speciális magyar menükre.
– A Nyugat-Európában és a szomszédos Magyarországon is elterjedt „torkos csütörtök” kezdeményezést karoltuk fel mi is – nyilatkozta a Beregszászi Turisztikai Információs Központ vezetője. – Csakhogy nálunk egy teljes hétig tart az akció. A legnagyobb árengedmény azonban itt is csütörtökön lesz. Ezen a napon alig fél áron lehet majd fogyasztani. Természetesen ügyeltünk arra, hogy ne csak a megszokott bogrács- és babgulyás kerüljön az étlapra, hanem olyan fogások is, amelyek kevésbé ismertek, mint például a táska- vagy más néven a batyuleves.
Az akcióhoz csatlakozott fogadók és éttermek elérhetőségéről a Kárpátaljai Turisztikai és Információs Portálon kaphatnak bővebb információt az érdeklődők.
Palkó István