SZON - Legfontosabb

2015.10.06. 16:28

Sirokra és Egerbe a Kelettel

Kikapcsolódásra vágyik? Tartson velünk Ön is október 17-én Sirokra és Egerbe! Ezúttal két várat fedezünk fel.

Kikapcsolódásra vágyik? Tartson velünk Ön is október 17-én Sirokra és Egerbe! Ezúttal két várat fedezünk fel.

Kirándulásunk első állomása Sirok, ahol a felújított várat tekintjük meg tárlatvezetéssel (a belépőt és a tárlatvezetést a részvételi díj tartalmazza).

Sirok különleges, középkori erődítménye, barlangvár. A látogatóknak lehetőségük van a sajátságos hangulatú, labirintusszerű helyiségek egyedi felfedezésére. Utunkat Egerben folytatjuk, ahol az Egri csillagok-túrán veszünk részt (a belépőt a részvételi díj tartalmazza).

Október 17-én rendezik meg Az Egri Vár Napját, amellyel az 1552-es hősies várvédők emléke előtt tisztelegnek. A Vármúzeum kiállításai bemutatják a vár történetét, földalatti erődrendszerét, a középkori büntetési módokat és ezek eszközeit.

Szabadprogram keretében ki-ki felfedezheti az igazi „meseváros” nevezetességeit, például Magyarország második legnagyobb templomát, a bazilikát, a Dobó teret, a város főterét, a minaretet, vagy az egykori érseki pincerendszert, mely az ország hét építészeti csodájának egyike.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!