SZON - PR cikk

2015.07.08. 08:40

Zoárd-napi Sokadalom Vásárosnaményban

Tájjellegű ételek kavalkádjával, népművészeti- és kirakodó vásár. Fellépnek: Kökény Attila, Kasza Tibor, Radics Gigi. Fenyő Miklós élő koncert.

Tájjellegű ételek kavalkádjával, népművészeti- és kirakodó vásár. Fellépnek: Kökény

Attila, Kasza Tibor, Radics Gigi. Fenyő Miklós élő koncert.

 

Idén 5 éves a Zoárd-napi Sokadalom Vásárosnaményban és 50 éves a Liszt Ferenc Vegyeskar. Hagyomány és szórakozás között a Kraszna-híd teljesen megújul, hiszen Szűk Norbert, a Korszakváltó Csoport alapítója és képzőművész társai festik ki a Kraszna hidat vásárosnaményi és beregi motívumokkal, természetesen a rájuk jellemző korszakváltó módon. Így Győr, Budapest, Szeged és Sárospatak után Vásárosnaményban is mindenki számára látható lesz a street art egy különleges alkotása.

 

Vásárosnamény tavaly és idén is elnyerte a „Kerékpárosbarát Település” címet, így sok minden a kerékpározásról, a kerekekről és a lóerőkről fog szólni: lesz „Nyeregben a Beregben” kerékpártúra, kerékpáros ügyességi versenyek, triál bemutató, „Zoárd útján bicajon” kerékpáros kincskereső verseny. Még Zoárd kapitány is motoron érkezik a Beregi Motorosklub kíséretében! A motorokat meg lehet majd közelebbről is tekinteni, mint ahogyan a Platán Autóház legújabb Skoda modelljeit is! A sportágakat tovább bővítve lesz meghívásos judo csapatverseny és zumba bemutató, de ki lehet majd próbálni a szabadtéri fitneszpark gépeit is! Az Országos Drift Bajnokság 2 profi pilótája pedig egy fergeteges drift bemutatót tart majd több száz lóerős gépcsodáikkal!

 

A megújult hídon népművészeti és kirakodóvásár lesz. A civilek foglalkoztató sátraikban változatos programokkal várják a felnőtteket és a gyerekeket egyaránt. Lesz terméskép ragasztás, megismerkedhetünk a hagyományos népi fajátékokkal, lesz arcfestés, dekorgumi ékszerkészítés és lehet majd kutyát sétáltatni, simogatni, de örökbe fogadni is.

 

A gyerekek szórakoztatásáról zenés bohócelőadás, a Katáng együttes zenei koncertje, az ORT-IKI Báb- és Utcaszínház gólyalábasai gondoskodnak. Ki lehet majd próbálni a tavaly nagy sikert aratott vizigolyót, lesz óriáscsúszda és ugrálóvár, kosaras körhinta. Lehet majd tutajozni és BBQ hajót bérelni a Krasznán!

 

Az ÁFÉSZ udvarban a Sokadalom idejére ismét kinyit a romkocsma, ahol már pénteken rá lehet hangolódni a fesztiválra, ugyanis a Radar és a Jericho fog zenélni és ajándék CD-t osztani! A Showder klubból ismert Ricsi fiú mindkét színpadon szórakoztatja majd a közönséget!

 

A gasztronómia szerelmesei megtalálják a hagyományos vásári ételeket és a divatos koktélokat egyaránt. Aki helyi, beregi ízekre vágyik, kóstolójegyre vásárolhat majd a „Beregi ételek főzőversenyén” készült ételekből. A szervezők várják a főzni szerető csapatok jelentkezését!

 

A színpadi produkciókra a stílusok kavalkádja a jellemző: fellép a díszvendég 50 éves Liszt Ferenc Vegyeskar, a Betyárok táncegyüttes, a Szatmár Táncegyüttes a Kokas Bandával, a Beregszászi Dixieland, a 5 pont Zenekar, Molnár György Lyra díjas harmonika triója és lesz retró disco. A szombat este sztárvendége Fenyő Miklós, aki színpadra hozza a rock & roll életérzést, vasárnap pedig Kasza Tibi, Radics Gigi és Kökény Attila produkciói zárják a rendezvényt.

A helyszín különlegessége, a helyi gasztronómiai élmények, a több neves fellépő és a helyi lakosok vendégszeretete mára már garantálják, hogy az idelátogatók is élményekben gazdagon térhetnek haza.

 

A rendezvény ingyenesen látogatható, melyre a szervezők mindenkit szeretettel várnak!

 

További részletek és információ: www.zoardnap.hu

 

4800 Vásárosnamény, Szabadság tér 9.

Tel.: 45/570-206 Fax: 45/570-207

Mobil: +36 70/3631628

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában