SZON - PR cikk

2015.09.11. 11:33

Kastélyfejlesztést menedzsel Baktalórántházán az Európa Terv Kft.

<strong>Interaktív múzeum kialakítására kerül sor a Baktalórántháza szívében helyet foglaló Dégenfeld Kastélyban.</strong>

Interaktív múzeum kialakítására kerül sor a Baktalórántháza szívében helyet foglaló Dégenfeld Kastélyban.

„Az új technológiákat felvonultató kiállításokkal egy új színfolt jön létre a térségi turisztikában.” – mondja el a fejlesztés bemutatása közben Lakatos Tibor, a projektmenedzsmenti feladatokat ellátó Európa Terv Kft. ügyvezetője.

„A baktalórántházi Dégenfeld Kastély csaknem 20 éve áll használaton kívül, ezért is örülünk különösen annak, hogy egy széleskörű együttműködés és egy sikeres pályázat eredményeképpen újra megnyithatja majd kapuit a kastélypark.” – mondja Lakatos Tibor. „A múzeum kialakítása hozzájárul a régió turisztikai attrakciókínálatának bővítéséhez, hiszen sehol a közelben nem található olyan interaktív, új szemléletű és új technológiákat felvonultató kiállítótér, amilyen a projekt végére Baktalórántházán létrejön. Büszkék vagyunk arra, hogy a helyi önkormányzattal szoros együttműködésben a projekt közben is sikerült elérnünk az uniós támogatás összegének növelését, s hogy végeredményben több mint 558 millió forintból újulhat meg a kastély.”

Szeptember 10-én, a felújítási projekt ünnepélyes nyitórendezvényén Dr. Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg-Megyei Közgyűlés elnöke, Kovács Sándor országgyűlési képviselő és Nagy Lajos, Baktalórántháza Város polgármestere ismertették a projekt további részleteit. Ezekből kiderült többek között az is, hogy helytörténeti, néprajzi és természettudományi állandó kiállítások mellett időszaki vagy tematikus kiállítások is helyet kaphatnak majd, mint ahogy klasszikus zenei koncerteknek és kutatási fórumoknak is otthont adhat a megújuló Dégenfeld Kastély. Nem véletlen, ha tehát nem csak térségi turistákkal, de akár a szomszédos országokból érkező vendégekkel is számolnak Baktalórántházán.

Debrecen, 2015.09.12.

Ezek is érdekelhetik