SZON - PR cikk

2015.09.24. 13:22

Tovább fejlődik a Baktalórántházi Ipari Park

<strong>A Baktai Ipari Park Kft. az Észak-Alföldi Operatív Program keretében meghirdetett, „Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése- ipari parkok, iparterületek támogatása” című pályázat keretében támogatási kérelmet nyújtott be. </strong>

A Baktai Ipari Park Kft. az Észak-Alföldi Operatív Program keretében meghirdetett, „Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése- ipari parkok, iparterületek támogatása” című pályázat keretében támogatási kérelmet nyújtott be.

Az ÉAOP-1.1.1/A-13-2013-0016 azonosító számú, „Baktalórántházi Ipari Park infrastruktúrájának fejlesztése - 2. ütem” című projektje az Európai Unió és a Magyar Állam által 196 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, amely a projekt összköltségének 60 %-a.

A nettó 327.106.037 Forint összköltségű projekt keretében megépítésre kerül egy modern, 228 négyzetméteres kazánház a meglévő üzemcsarnok bővítményeként, és kiegészül egy 1000 kilowatt teljesítményű biomassza tüzelésű kazánnal. A kazán célja a szárító berendezés és a teljes üzemcsarnok fűtése.

 

Továbbá kiépítésre kerül a kazán, az aprítógép és a szárítókamra elektromos berendezéseit működtető villamos hálózat a szükséges épületgépészeti berendezésekkel. Emellett 172 négyzetméteren a vállalkozások által gyártott termékek szárításához szükséges szárítókamra épül.

 

A betelepülő vállalkozások vagyonvédelmének érdekében bekerítésre kerül a teljes 1264/7 helyrajzi szám alatti ingatlan. Az ingatlanon kialakításra kerülnek további parkolóhelyek, melyek tíz személygépjármű és tíz tehergépjármű elhelyezését biztosítja.

 

A projekt részeként beszerzésre kerül egy aprítógép, valamint egy targonca is. A beruházásnak köszönhetően három munkahely megőrzése válik lehetségessé.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 

.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában