PR cikk

2019.12.17. 12:28

Világjárás mesterfokon

Ha valakit megkérdezünk – mindegy, hogy fiatal vagy idős -, mihez kezdene, ha nagyobb összegű pénzhez jutna, az első 3 válasz között valószínűleg az utazás is szerepelne.

Megismerni a világot valóban bakancslistás dolog, de sokaknak mégsem adatik meg. Anyagi, nyelvi akadályokra vagy épp az időhiányra hivatkoznak. Hiába álmodoznak sokan, hogy majd a nyugdíjas éveikben befizetik magukat egy világkörüli hajóútra, vagy egy lakókocsival indulnak majd útnak, igazából ritka, hogy valóban belevágnak.

Az igazság az, hogy nem szabad halogatni… Akinek nem elég, hogy a tévében lát csak mesés helyeket a világ körül, vagy irigykedve nézi a közösségi oldalakon, hogy mások hova jutottak el, és nem érez magában annyit, hogy képes egyedül vagy párban nekivágni egy kalandos kiruccanásnak, annak is van remény...

Aggodalmaskodás helyett utazzunk csoportosan!

Rengeteg előnye van, ha nem magunk indulunk el felfedezni a világ legkülönbözőbb pontjait. A túraszervezők – mint a kőprofi WanderWell – már külön gondot fordítanak arra, hogy az indulás előtti előkészületek is zökkenőmentesek legyenek, és biztosan maradandó – feltétlenül pozitív – élményt nyújtsanak. Olyan aktív túrákat szerveznek, melyek a leginkább kielégítik a desztinációkat valóban megismerni vágyó turisták igényeit. Kínálatukban a rövid (2-3 napos hétvégi raftingolás) és az akár két hetes kalandtúrák is megtalálhatóak.

Adrenalin a maximumon

Például a szomszédos Szlovénia rengeteg élményt biztosít az oda látogatóknak. Amellett, hogy megcsodálhatjuk a híres Bledi-tó és környéke mesés vidékét vagy a Vintgar-szurdokot, olyan helyekre is eljuthatunk a túravezetőkkel, melyeket nem mindenki fedez fel szlovéniai útja során. Ilyen a Krn-csúcs és a lábánál fekvő Krni-tó. Sűrű erdők, alpesi rétek, sziklás hegygerincek közt piknikezhetünk.

Mindezek után, ha már felfedeztük magunknak a csodás tájat, kipróbálhatjuk a vadvízi evezést és a canyoningolást, természetesen mindenki a saját ingerküszöbe határáig, vagy egy kicsit azon is túl.

Ha már Szlovénia és kalandtúra, akkor nem maradhat el az ország egyik legmagasabb csúcsának megdöntése sem, mely a festői Júlia-Alpokban található.

Az ilyen jellegű túrákhoz nem kell kifejezetten erős fizikum, csak kitartás és kalandvágy.

Kalandok messze földön

Igazán nagyszabású túrautakra invitálnak minket gyakorlott világutazók, társaságukban ellátogathatunk Ománba és az Egyesült Arab Emírségekbe vagy Kubába, nyaralhatunk télen Thaiföldön, de kutyaszánozhatunk velük Lappföldön, vagy akár Madeira mesés dzsungelét is felfedezhetjük. Marokkóban az Atlasz hegység berber falvain át és Marrakesh színpompás bazárjain keresztül bepillanthatunk a legnyugatibb muszlim ország életébe, de Indonézia csodálatos szigeteire is utazhatunk kalandvágyó társaink kíséretében.

Az inspiráló képsorok és videóanyagok, részletes információk az utazásokkal kapcsolatban pár kattintással elérhetőek, igazán nehéz megállni, hogy ne foglaljunk azonnal a jövő évi ajánlatok közül...

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában