NRK: se előre, se hátra

Röplabda - Balázs István együttese vasárnap a Vasast fogadja, amely az élen zárhatja az alapszakaszt – ha nyer...

Röplabda - Balázs István együttese vasárnap a Vasast fogadja, amely az élen zárhatja az alapszakaszt – ha nyer... Az NRK élvonalbeli női röplabdacsapatánál enyhén szólva sem fonják kolbászból a kerítést. Éppen emiatt érdemel kalapemelést, hogy bár az alapszakaszban akad még elvégzendő feladat, nevezetesen két fellépést még le kell tudni – a nyíregyháziak már gyökeret eresztettek a negyedik helyen. Innen se előre, se hátra nem mozdulhatnak, ami a legteljesebb elégedettséggel tölthet el mindenkit, aki csak egy kicsit is szívén viseli a gárda sorsát. Azét az együttesét, amely ily módon mentesül a bennmaradásért vívott csörték alól, és a felsőházi rájátszásban a minél előkelőbb pozíció megszerzésért küzdhet.

A Vasas ennél merészebb tervet eszelt ki. Az angyalföldiek akár az aranyra is jók lehetnek, az erőviszonyokat tekintve mindenképpen favoritként érkeznek a Vasvári gimnáziumba, ahol vasárnap (kezdés: 16 óra) a nyírségiekkel szemben próbálják prolongálni dicső menetelésüket.

– Reménykedünk abban, hogy megfelelő ellenállásra tudjuk késztetni a tabellát vezető Vasast – fogalmazott Balázs István, az NRK edzője. – Miután az eredmény semmit nem változtat helyzetünkön, a célkitűzésünk annyi: jó mérkőzést szeretnénk játszani. Sajnos, túl sok időnk nem lesz úgymond, rápihenni a bajnoki feladatra, mert utánpótláscsapatunk szombaton, Szegeden, a döntőbe jutásért küzd az országos ifjúsági kupában, ami nem kevesebbet jelent, minthogy a tizenkét fős felnőttkeret nyolc játékosa három meccsen lép pályára és még hazai is kell utazni...

Szerencsénkre, legalábbis egyelőre mindenki egészséges, önbizalmunkat pedig tovább növelheti, hogy az NRK nagy csapatában szereplő utánpótláskorú játékosok is tagjai voltak annak az együttesnek, amely bejutott a VI. korcsoportos diákolimpia országos döntőjébe.

KM-KT

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!