SZON - Sport - NB III.

2018.08.06. 09:57

Sényői bravúr, bátori pont

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Mindkét megyei csapatunk megkezdte szereplését az NB III. Keleti-csoportjában.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Mindkét megyei csapatunk megkezdte szereplését az NB III. Keleti-csoportjában.

Az előző szezonban hetedik helyen végzett Nyírbátornál edzőcsere történt a nyáron, Ambrusz Árpád helyét Szilágyi Krisztián vette át, a keretben azonban nem történt olyan sok változás, így bár fiatal, de a harmadik vonalhoz már hozzászokott gárda állhatott ki Füzesgyarmaton.

Állták a gyarmati rohamokat

Távoli Vámos Márk-íveléssel és egy Katona György-helyzettel kezdődő mérkőzésen jobbára a gyarmati támadások és a szellősen helyezkedő nyírbátori védelem jellemezte az első félidőt. Több hazai gólszerzési lehetőség közül egy lecsorgó labdát értékesítettek a gyarmatiak, akik így már a 10. percben előnybe kerültek.

A második félidő kiegyenlítettebb játékkal telt, több esetben bátran építettek támadást a vendégek, majd beszorult a Gyarmat, minek eredményeképpen a 67. percben megszületett az egyenlítés. Ezt követően a hazaiak mindent egy lapra feltéve támadtak a győztes gólért, és nem is egy ígéretes helyzetet dolgoztak ki, de a Nyírbátor nagyot küzdve megtartotta a pontszerzést jelentő 1–1-et.

A Sényő újoncként vágott neki az NB III. Keleti-csoportjának. A Nyírbátoréhoz hasonlóan csak kisebb változtatáson átesett csapatot az Imrő László és a játékosból edzővé váló Fiumei Viktor alkotta páros küldte harcba Gyöngyösön.

Ilyen kezdésről álmodhattak

A hazai csapat stabilan védekezett, ebből gyorsan mentek át támadásba, ettől függetlenül az első percek abszolút a Sényőről szóltak, amely a 10. percig két nagy helyzetet is kihagyott, majd a 13. percben már nem hibázott, megszerezte a vezetést. Ezt követően a gyöngyösiek jutottak el kétszer is kapufáig.

A második félidő közepén újabb gólt szerzett a Sényő, ezzel ugyan még nem biztosította be a győzelmet, mert szépített a Gyöngyös, ám a ráadásban a harmadik találatot is bevitte az újonc, így remek játékkal, három ponttal debütált a harmadosztályban.

MK


Labdarúgás: NB III., Keleti-csoport, 1. forduló

Füzesgyarmati SK–Nyírbátori FC 1–1 (1–0)

Füzesgyarmat, 200 néző, v.: Antal.

Füzesgyarmat: Fildan – Sorin, Kis Sz. (Zádori, 81.), Achim, Balogh A. (Lukács, 72.), Székely D., Villand, Kinczel, Toca, Pataki L., Pölöskei (Prasler, 64.). Edző: Oláh Ferenc

Nyírbátor: Vasas G. – Szegedi, Müller, Katona Gy., Vámos, Pálinkás, Benkő, Boros D., Bagi, Fenyőfalvi, Terdik. Edző: Szilágyi Krisztián

Gól: Balogh A. (24.), ill. Benkő (68.). Jó: Achim, Pataki, Sorin, Balogh A., ill. Vasas G., Benkő, Boros D., Vámos, Pálinkás

Oláh Ferenc: Óriási csalódás volt a mai játék, ezt nem engedheti meg magának néhány játékosunk, akik ilyen alacsony színvonalú produkciót nyújtottak.

Szilágyi Krisztián: A meccs összképe, különösen a második félidő alapján úgy érzem, hogy rászolgáltunk a döntetlenre. További sok sikert kívánok a Füzesgyarmatnak! (Tudósított: Balla István)

Gyöngyösi AK–Sényő-Carnifex 1–3 (0–1)

Gyöngyös, 200 néző, v.: Horváth M.

Gyöngyös: Halasi – Csornij, Fehér I., Molnár E., Laurinyecz (Dávid R., 61.), Horváth M., Lizák, Tarnai, Niedermüller, Gergely P., Králl (Fekete B., 77.) Edző: Csank János.

Sényő: Gagyi – Bodó, Klepács, Fekete T., Kristófi (Marics, 71.), Ács Á., Lakatos L., Phrakonkham, Fabu, Kapacina (Ruska, 87.), Barcsay (Haburcsák, 81.). Edző: Imrő László, Fiumei Viktor

Gól: Niedermüller (81.), ill. Barcsay (13.), Lakatos (72.), Marics (92.). Jó: Niedermüller, Dávid R., Gergely P., ill. az egész csapat

Csank János: A jobbik és szerencsésebb csapat nyert, azt játszották, amit vártunk. Kellett volna még egy kis idő a kezdésig, kicsit rövid volt a padunk. A döntetlent elfogadtuk volna a meccs előtt. A Sényőnek sok jó focistája van, akik a grundon nevelkedtek és nincsenek elrontva, ez a mai világban mindig veszélyes.

Imrő László, Fiumei Viktor: Nagyot dolgoztak a fiúk, és bár volt szerencsénk, megdolgoztunk érte. Ebben az osztályban már nem biztos, hogy elég lesz a tudás, nagy alázatosság és teherbírás kell. Büszke vagyok a fiúkra, a győzelmünket a súlyos térdsérülésből lábadozó Lukács Bencének ajánljuk. Gratulálunk a gyöngyösi csapatnak, sok sikert kívánunk nekik a folytatásban!

További eredmények

Cigánd–Jászberény 1–2, Szolnok–Salgótarján 0–0, DEAC–Putnok 2–2, Eger–Tiszaújváros 2–1, ESMTK–Tállya 3–1, DVTK II.–Sajóbábony 0–1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!