SZON - Sport - Szpari

2018.08.06. 08:46

Szpari - Pedig szépen alakult az első idegenbeli

Nyíregyháza - A Nyíregyháza Spartacusnak a hajrában kapott gól miatt be kellett érnie egy ponttal Mosonmagyaróváron.

Nyíregyháza - A Nyíregyháza Spartacusnak a hajrában kapott gól miatt be kellett érnie egy ponttal Mosonmagyaróváron.

Óriási felhőszakadás előzte meg a nyíregyházi együttes mosonmagyaróvári vendégjátékát, így bár a kezdésre kisütött a nap, a játékosokat többször is megtréfálta a pályán álló víz.

Szinte csak a Szpari támadott

A körülmények ellenére jól támadott a Szpari, már a második percben Rezes László előtt adódott lehetőség, később Gulyás Máté is veszélyeztetett. A félidő közepén Ötvös Bence a kapufát is eltalálta, a gól azonban csak nem akart összejönni, annak ellenére sem, hogy a vendégcsapat az első játékrészben 7-0-ra „vezetett” a kapura lövéseket tekintve. A fordulást követően is inkább a piros-kékekről szólt a meccs, Pekár László próbálkozásait kétszer is bravúrral hárította az MTE kapusa, ezzel szemben Jova Leventének nem sok feladata volt.

Gyors gólváltás

A 83. percben aztán megtört a jég, Nagy Tamás közeli találatával előnybe került a Szpari. Sajnos ez nem a győztes találat volt, ugyanis az igen kevés helyzete közül az egyiket kihasználta a Mosonmagyaróvár, és két perccel a rendes játékidő vége előtt egyenlített, ezzel otthon tartott egy pontot.

KM, MK


Labdarúgás: NB II., 2. forduló

Mosonmagyaróvár-Nyíregyháza Spartacus 1–1 (0–0)

Mosonmagyaróvár, MTE-1904 Sporttelep, 400 néző, v.: Zierkelbach (Iványi, Kepe)

Mosonmagyaróvár: Heinrich - Forgács, Zsirai (Kozma R., 83.), Kovács B., Eszlátyi, Jelena, Winkler, Vágó, Darázs, Bakos B. (Stieber A., a szünetben), Kapacina V (Szabó V., 87.). Vezetőedző: Várhidi Péter

Spartacus: Jova - Polényi, Fodor, Pejovic, Forró - Nagy T., Ötvös (Végső, 89.), Gulyás (Kártik, 85.) - Gyurján (Daru, 57.), Rezes, Pekár.

Vezetőedző: Bozsik József

Gól: Jelena (88.), ill. Nagy T. (83.)

83. perc: egy szabadrúgás után Nagy Tamás tört a tizenhatoson belülre és közelről a kapuba talált, 0-1.

88. perc: Jelena Richárdnak pontosan passzolt vissza a csapattársa, majd miután megszelídítette a labdát, kilőtte a hosszú sarkot, 1-1.

Mesterszemmel

Várhidi Péter: – Izgalmas egy–egy.

Bozsik József: – Dominálisan, jól futballoztunk. az első és a második félidő alapján is közelebb álltunk a győzelemhez. Nagyon örülök, hogy akciógólt tudtunk szerezni.

További eredmények:

Monor-Siófok 2-0, Cegléd-Győr 0-4, Budaörs-Békéscsaba 2-2, Kazincbarcika-Kaposvár 2-2, Balmazújváros-Soroksár 1-2, Dorog-Vác 1-1, Zalaegerszeg-Csákvár 1-1, Gyirmót-Tiszakécske 5-0, Budafok-Vasas 1-2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!