szon-sportoldal

2008.09.07. 19:10

F1: Mindenki eggyel arrébb lép

<p>A Forma-1 vasárnapi futama nem ért véget az eredményhirdetéssel. A Belga nagydíjat végül a versenybíróság döntése alapján nem a dobogó legfelső fokára álló Lewis Hamilton, hanem a Ferrari versenyzője, Felipe Massa nyerte.</p>

Amikor esni kezdett az eső, a versenyben sokáig vezető és lelassuló másik Ferrari-s versenyző Kimi Raikkönen és az angol Hamilton egymást előzgetve késhegyre menő harccal döntötték el a vezető posztot, végül Raikkönen egy hiba után kicsúszott, és a falnak ütközve összetörte autóját.

Ám az egyik előzés szabálytalan volt, ugyanis Hamilton kisodródva úgy tért vissza a pályára, hogy levágva a kanyar ívét hajtott Raikkönen elé.

Ezért a versenybíróság utóbb 25 másodperces büntetéssel sújtotta, ami azt jelentette, hogy Hamilton csak a harmadik, a futamot pedig Massa nyerte, akinek így javultak az esélyei a végső győzelemre, bár az összetettben változatlanul Lewis Hamilton vezet.

 

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!