szon-sportoldal

2008.09.11. 09:46

Magasra tett léc Balkányban

<p>Kettészakadni látszik a labdarúgó harmadosztály mezőnye – már ami megyebeli csapataink tabellán elfoglalt helyezéseit illeti. Öt játéknap, vagyis az ősz első harmadának eltelte után a dobogós helyeket szabolcsi csapatok uralják.</p>

Ugyanakkor a mezőny végén is jelentős megyénk dominanciája: az utolsó négy pozícióban kivétel nélkül, de a 9-16. helyig egy kivétellel a „mieink” szerepelnek.

Persze, ezen nincs mit csodálkozni, hiszen a tizenhat résztvevőből tizenegyen képviselik a megyebeli színeket. Ami a hétvégi párosítást illeti, az eddig százszázalékos Nagyecsednek minden esélye megvan arra, hogy folytassa menetelését, hiszen a nyeretlen, eddig mindössze egy pontot szerzett újoncot, a Tiszakanyárt fogadja. Otthonában szerepel az Ibrány és a Nyírmada is, így a többi dobogós is tarthatja a lépést a jóval a várakozás felett szereplő Feczkó-legénységgel.

Ezúttal sem lesz hiány a megyei rangadókból, ráadásul a tuzsériak kisvárdai fellépése a két település közelsége is igazán pikánsnak tűnik. A vendégek szakmai igazgatója, az amúgy kisvárdai Nagy Gábor húsz éven át dolgozott a várdai futballért, így az ő számára igazán különös lehet majd a vasárnapi kilencven perc. A berettyóiak futsal kötelezettsége miatt a múlt héten pihent a Kemecse, a megyei I. osztály legutóbbi bajnoksának tagjai égnek a vágytól, hogy végre megszerezzék első NB III-as győzelmünket. Más kérdés, hogy a múlt heti bravúrtól feltüzelt Balkány vár rájuk.

A meccsek közül egyedül a LétavértesTiszalök összecsapást rendezik szombaton, Mirgai László legénysége az egyedüli csapataink közül, amely elhagyja a megyehatárt. A hét, szabolcsi érintettségű meccs mellett rendeznek egy hajdúsági összecsapást is, amelyen a Böszörmény a Szoboszlót fogadja.

6. forduló: szakvezetõi várakozások

Létavértes (6.)–Tiszalök (11.)
Mirgai László, tiszalöki edzõ: – Lelkileg mindannyiunkat megviselt, hogy zsinórban a harmadik mérkõzésen az utolsó percekben veszítjük el a pontokat, úgy, hogy közben meccslabdáink vannak. Innen kell felállnunk, viszont ehhez gólokat kellene szereznünk, ami eddig nekünk nem ment. Bízunk benne, hogy most már a szerencse is mellénk áll.
Balkány (9.)–Kemecse (14.)
Vadon Lajos, balkányi edzõ: – A fiúk magasra tették a lécet a vasárnapi hozzáállással. Újra megyei rangadó elõtt állunk, remélhetõleg többen kijönnek szurkolni nekünk, mint a múlt héten. Az ellenfél játékosai közül sokaknak pár éve még a stadionban tapsoltak, kíváncsi vagyok rá, hogy mire lesznek képesek ellenünk. Kotricz Illés elkezdte az edzéseket, de Tóth Zoltán újra maródi.
Koskovits György, kemecsei edzõ: – A múlt heti elmaradt meccs miatt egy kis pluszmunkát tudtunk végezni, de remélhetõleg a meccshiány nem fog érzõdni a játékunkon. Sajnos, sérültjeink továbbra sem hadrafoghatóak, de most már mindenféleképpen gyõzelemben gondolkodunk, ami nem lesz könnyû, mert a Balkány hétvégi gyõzelmével valószínûleg lendületet vett.
Várda SE (10.)–Tuzsér (13.)
Kocsis János, tuzséri edzõ: – Igazi szomszédvári rangadó vár ránk, igaz, a két csapat az utóbbi években tétmérkõzésen nem nagyon találkozott egymással. A Tuzsérban is akadnak olyan futballisták, akik korábban nálunk szerepeltek, a mi sorainkban is található extuzséri labdarúgó, úgyhogy a két csapat jól ismeri egymást. Bízom benne, hogy sok nézõ lesz és végre megszerezzük azt a gyõzelmet, ami elindít bennünket felfelé a táblázaton.
Nagy Gábor, tuzséri szakmai igazgató: – Pikáns mérkõzésnek igérkezik a kisvárdai, amelyen az elmúlt idõszak eredményei alapján a döntetlent is jó eredménynek tartanám. Gombkötõ Zoltán térdszalagsérülés miatt hosszú hetekre kidõlt a sorból.
Nyíregyháza Spartacus II (7.)–Volán-Sényõ (16.)
Balogh Zoltán, a Spartacus II edzõje: – A sényõiek kerete nyáron sokat változott, ahhoz, hogy csapattá formálódjon, még idõ kell. Az utóbbi két mérkõzésen nagyon pechesek voltak, hiszen az utolsó percekben veszítettek pontot. Az elmúlt évben mindkétszer kikaptunk a Sényõtõl, úgyhogy van egy kis tartozásunk velük szemben.
Rubóczki Tibor, sényõi játékos-edzõ: – A táblázat alapján a Nyíregyháza az esélyesebb, de a legutóbbi két meccsen már tapasztaltunk bíztató jeleket. Ha az utolsó perceket ki tudnánk bírni, akkor már lenne egy-két pont a nevünk mögött. Bizakodásra adhat okot, hogy a Szpari II elleni mérlegünk kedvezõ, hiszen tavaly mindkétszer sikerült legyõznünk mostani ellenfelünket.
Nagyecsed (1.)–Tiszakanyár (15.)
Feczkó Tamás, nagyecsedi edzõ: – Nagyon sok szurkolónk kísért el bennünket Sényõre, ahol adósak maradtunk a jó játékkal. A hétvégén gyõzelemmel szeretnénk kárpótolni õket, ami azért lesz nehéz, mert több sérült és eltiltott játékos tér vissza ellenfelünkhöz. Csáki István hasfala még nem az igazi, Patály és Szakács eltiltását tölti.
Virovecz Pál, tiszakanyári edzõ: – Nem mi vagyunk az esélyesei a mérkõzésnek, hiszen az eddigiek alapján az Ecsed várakozás felett szerepel, mi meg az alatt. Ugyanakkor egyszer csak el kellene indulnunk felfelé, így bízom benne, hogy meglepetést tudunk okozni a listavezetõ otthonában. Göncz eltiltása letelt, a sérültjeink állapota viszont nem javult.
Ibrány (2.)–Diósgyõr II (8.)
Kántor Zsolt, ibrányi játékos-edzõ: – A csapat taktikai utasításokat betartva Kanyáron szép gyõzelmet aratott. Mindazonáltal számunkra mindig a soronkövetkezõ mérkõzés a legfontosabb, amelyen a játékosok apait-anyait beleadva, a remek ibrányi közönség buzdításával harcolhatják ki az újabb sikert, ezzel adózva Bakosi Béni bácsi emlékének!
Nyírmada (3.)–Berettyóújfalu (5.)
Szilágyi Bertalan, nyírmadai edzõ: – Az utóbbi idõben feltûnõen jól szerepel a Berettyóújfalu, amelynek több játékosa pályára lépett a hétközi futsal Bajnokok-Ligája selejtezõsorozatban. Nem tudom, a három meccs mennyit vett ki belõlük, a lényeg viszont, hogy szeretnénk folytatni sikeres szereplésünket, ehhez nyerni kell.

 

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!