szon-sportoldal

2008.09.21. 09:27

Térdre kényszerített Honvéd

<p>Nyíregyháza - Miként négy hónappal ezelőtt, ezúttal is 3–0-ra győzte le a Budapest Honvédot a Nyíregyháza Spartacus, a hazai csapatból többen remekeltek, így a két gólos Apostu és a két asszisztot jegyző Miskolczi.</p>

Nem(csak) a kaposvári vereség indokolta, de alaposan felforgatott kezdőtizeneggyel futott ki a pályára szombaton a Nyíregyháza Spartacus. A Honvéd elleni élvonalbeli futballbajnokit Cornaci és Mboussi eltiltás miatt hagyta ki, Zabos pedig belázasodott. Így aztán az eredetileg védelembe szánt Hegedűs egy sorral feljebb lépett és a sérülése miatti hosszú kihagyás után újra lehetőséget kapott Ambrusz.

Jegyzõkönyv

Nyíregyháza Spartacus–Bp. Honvéd 3–0 (1–0)
Városi Stadion, 2000 nézõ, v.: Arany (Kelemen, Fehér)
Spartacus: Lazareanu – Belényesi, Ambrusz, Goia, Perényi – Miskolczi, Hegedûs T., Ramos – Bárányos – Apostu, Sztojkov. Klubmenedzser: Révész Attila.
Csere: Sztojkov Sztojkov helyett Sevel (63. perc), Ramos h. Lippai (73.), Apostu h. Odrobéna (78.)
Bp. Honvéd: Rabóczki – Vincze Z., Szmiljanics, Debreceni, Magocs – Maróti – Dobos, Genito, Ivancsics, Diego – Hercegfalvi. Vezetõedzõ: Pölöskei Gábor.
Csere: Dobos helyett Abass (62. perc), Ivancsics h. Sztojakovics (70.), Hercegfalvi h. Abraham (79.)
Gól: Apostu (1–0, 36.), Ramos (2–0, 57.), Apostu (3–0, 64.)

Mesterszemmel
Révész Attila: – A sikerünk ilyen különbséggel is megérdemelt, mindig ezt a lelkesedést szeretném látni a játékosaimon, ezt kellene átmentenünk az idegenbeli mérkõzéseinkre is. Mint legutóbb Kaposváron, most is nagy motivációs különbséget véltem felfedezni a két csapat között – ezúttal a mi javunkra. Úgy tûnik, ez magyar betegség.
Pölöskei Gábor: – Az elsõ félidõ viszonylag kiegyenlített játékot hozott, ám döntõnek bizonyult, hogy játékosaim elnéztek egy bedobást, amibõl elõnyhöz jutott a Nyíregyháza. A második játékrész jól indult a számunkra, két helyzetet is kidolgoztunk, mégis mi kaptunk gólokat. A hazaiak teljesen megérdemelten nyerték meg a mérkõzést.

A napok óta taró égi áldásnak a csapatokon kívül a stadion üzemeltetői, a Nyírsuli Kht. dolgozói sem örültek. Kihasználva a három hetes meccs nélküli időszakot, kisebbfajta felújítást végeztek a pályán, ám a munka nagy része már a bemelegítésnél kárba veszni látszott, az amúgy szemre tetszetős, de felázott gyepszőnyeget a kilencven perc alatt tovább szántották a stoplik.

Kezdés előtt a csapatkapitányok felolvasták a sportszerűségi világnap alkalmából megírt nyilatkozatot, Arany Tamás játékvezető pedig ebből az alkalomból mintha otthon felejtette volna a sárga lapot, mert az első félidőben azért lett volna mód, hogy használja. Kétségtelen tény, hogy a felek szem előtt tartották a tiszta játékot, de azért a csúszós pálya miatt akadt egy-két keményebb belépő. És szerencsére gól is!

Az első negyedóra végén a keretből hétközben előbb ki-, majd ugyanoda visszakerülő Goia fejelt mellé, ám jó húsz perc múlva honfitársa, Apostu már nem tévesztett: a román csatár mutatós akció végén gondoskodott arról, hogy hazai előnnyel menjenek a felek egy kicsit melegedni az öltözőbe.

Megjegyzendő: a nyíregyházi gól Miskolczi és Debreceni közreműködéssel született meg, hiszen előbbi beadása után a Honvéd bekkjét előzte meg a hazai támadó...

A „melegedőből” a Honvéd érkezett frissebben: a vendégek percekig a pályán várakoztak, mire be-, azaz kifutottak a nyíregyháziak, és Lazareanunak bizony kétszer is komolyan kellett hárítania ahhoz, hogy ne egyenlítsen ki a látogató. Kisvártatva mindenki elfeledte a másik oldalon történteket, Ramos ugyanis kapufás góllal növelte az előnyt. A hondurasi fiú alighanem örülne, ha mindig a kispestiek lennének az ellenfelek, hiszen eddigi mindkét Honvéd elleni meccsén betalált a kapuba, és éppen két találatot jegyez a magyar élvonalban...

Hogy ne ez legyen az egyetlen hasonlóság a felek mostani és májusi meccse között, arról Apostu gondoskodott: a támadó bajnokságbeli negyedik fejesgólja a négy hónappal ezelőtti végeredmény beállítását jelentette. Miskolczi pontos szöglete pedig azt, hogy a középpályás már öt gólpassznál tart. Egyértelmű sikert aratott a Szpari, a játékosok pedig bizonyították, hogy a problémák közepette képesek igazán koncentrált teljesítményt nyújtani. A Honvédot elkísérő mintegy ötven, végig csendes szurkoló pedig csalódottan távozhatott kedvenceik gyatra produktuma láttán.

Percek, események

2. perc: Bárányos középrõl, 25 méterrõl lõtt kapura, a védõn megpattanó, jobb alsó sarokba tartó, a földön is megcsúszó labdát Rabóczki bravúrral paskolta oldalra.
18. perc: Bárányos baloldali szögletére Goia érkezett az ötös túloldali sarkánál, és 6 méterrõl kevéssel fejelt a kapu bal oldala mellé.
36. perc: egy gyorsan elvégzett bedobás után Ramos húzott el a bal oldalon, átívelésébõl Miskolczi az alapvonal közelébõl egybõl középre adott, Apostu pedig 4 méterrõl, ballal a bal alsó sarokba pöckölt, 1–0.
54. perc: Maróti végzezte el gyorsan a szabadrúgást, labdájával Hercegfalvi került ziccerbe a bal oldalon, 10 méteres lövését Lazareanu bravúrral mentette szögletre. Ivancsics baloldali sarokrúgása után ismét Hercegfalvi veszélyeztetett, a csatár 5 méteres fejesét védte Lazareanu.
57. perc: Sztojkov két szép csel után, a kapunak háttal állva Ramoshoz gurított, aki 25 méterrõl, futtából hatalmas lövést eresztett meg, a labda a baloldali kapufáról vágódott a hálóba, 2–0.
64. perc: Miskolczi jobboldali szöglete után Apostu 5 méterrõl fejelt a kapu jobb oldalába, 3–0.
76. perc: Diego baloldali szabadrúgása után Abass 8 méteres fejese a jobboldali kapufáról pattant oldalra.


A Nyíregyháza Spartacus-Honvéd mérkőzés eseményeiről élőben számoltunk be a helyszínről!

 

Nézze meg a helyszínen készült képeket, videókat:      Nyíregyháza Spartacus-Budapest Honvéd 2008.09.20.     

Szpari-Honvéd 2008.09.21.


- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik