szon-sportoldal

2008.10.24. 06:52

Nem akarnak magyarázkodni

<p>Paks - Egy negyednyi jó játék és harminc percnyi halványabb folytatást követően elvesztette Pakson a bajnoki nyitómeccsét a Marso-Vagép NYKK.</p>

Az élvonalbeli férfi kosárlabdacsapat nem sokat rágódhat a történteken, hiszen szombaton (18 óra) máris következik a hazai premier a mezőny másik Tolna megyei csapata, a Dombóvár ellen.

– Az egy negyednyi jó teljesítmény kevés ahhoz, hogy Pakson nyerni tudjuk, emellett négy nagy gonddal küszködtünk a mérkőzés alatt – tekintett még vissza a szerdai összecsapásra Kmézics Zoran, az NYKK edzője.

– Az első kettő az, hogy a Paks fizikai fölényben volt a hármas és az ötös poszton, a harmadik, immár visszatérő probléma a lepattanópárbaj elvesztése, a negyediknél pedig egy az egyben magunkat okolhatjuk, hiszen nagyon rossz volt a kontravédekezésünk, ami annyit tesz, hogy nem futottunk időben vissza az elvesztett labdákat követően. Sajnos, egy-két játékos formán kívül teljesített, ez pedig óriási luxus a mi helyzetünkben, amikor egyébként is kevés a bevethető játékosok száma.

A létszám szerdára eggyel tovább csökkent, hiszen Siska Jánosról a bemelegítés közben kiderült, hogy a keddi edzésen összeszedett bokasérülése nem gyógyult meg kellő mértékben. Az ő játékára pedig szombaton is nagy szükség lenne.

A program

A 2. forduló hétvégi mérkõzései
Szombat
, 18: Falco KC–Hegyvidék, Kaposvár–Debrecen, Pécs–Paks.

Vasárnap, 18: Kecskemét–Albacomp, Sopron–Szolnok.

A ZTE–Körmend meccset november 19-re halasztották.

– Bízom benne, hogy Siska felépül szombatig, mert a külső posztok rotációjában Savic és a még nem a legjobb fizikai állapotban lévő Booker mellett szükségünk van még egy emberre – tért át már a szombati megpróbáltatásra Kmézics mester. – A Dombóvár? Hozzánk hasonlóan új edzővel és új légiósokkal vágott neki a bajnokságnak.

A magyar magot ismerjük, a külföldiek közül is néhányat és bár a két meccs közelsége miatt kevés időnk volt felkészülni az ellenfélből, most egyébként is elsősorban a saját dolgainkat kellett rendeznünk.

A paksi vereséget még meg lehet magyarázni azzal, hogy papíron erősebb és esélyesebb ellenféllel szemben szenvedtük el, szombaton viszont egy velünk egy súlycsoportban lévő gárdával meccselünk, ráadásul itthon, így nem lenne mentség arra, ha elmaradna a győzelem. Bízom benne, a fiúk képesek lesznek olyan teljesítményre, hogy ne legyen gondunk a mérkőzésen.

- Bodnár Tibor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!