szon-sportoldal

2008.10.20. 19:39

Ötös jár a fiúknak a hatosért!

<p>Nyíregyháza - Magabiztosan kezdett U-19-es válogatottunk: Bajner három gólt is szerzett, egyszerre öt játékvezető volt a pályán! <dia width="900" height="700" alt=""><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Magyarorsz__San_Marino_2008_10_20_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Magyarország-San Marino 2008.10.20." /></a></dia></p>

Ilyen még nem volt megyebeli focipályán! A két kezdőtizenegy között nem három, hanem öt játékvezető állt fel a kezdés előtt. Persze nem is akármilyen meccset játszottak hétfőn este a nyíregyházi Városi Stadionban, hanem U 19-es Európa-bajnoki selejtezőt, amelyen a magyarok San Marino ellen léptek pályára.

A nemzetközi szövetség egyik újítása a plussz két játékvezető, akik a két tizenhatoson belül figyelték árgus szemekkel, hogy történik-e valami szabálytalanság. Egy egy félidőt igencsak fázott az a sárgaruhás, aki a magyar büntetőterületet pásztázta, hiszen ott alig pattogott a labda. A másiknál annál inkább, mert a magyar együttes végi nagy fölényben játszott, összehasonlíthatatlanul többet veszélyeztette ellenfele kapuját.

Az első félidőben a mieink háromszor mattolták ellenfelüket (az elsőnél az ellenfél csapatkapitánya is segített).

Szünet után sem változott meg a játék kép, és a mieink ismét egy hármast gurítottak. A magyar együttes biztosan és megérdemelten nyert, és szerdán az azeriekkel mérkőzik. A másik meccsen egyébként Tiszaújvárosban nem bírt egymással az azeri és a skót gárda, ami miatt persze nem bosszankodunk...

Jegyzőkönyv

Magyarország–San Marino 6–0 (3–0)
Városi Stadion, 1 500 néző,, v.: Perez ( A. Fernandez, Carballo, M. Fernandez, Miranda)
Magyarország: Gulácsi – Fazekas, Simon, Vattai (Máté, 80.), Tóvizi – Takács, Iszlai – Gosztonyi (Hajdu 87.), Tamási, Varga (Frank, 59.) – Bajner. Szövetségi edző: Wilco van Burren.
San Marino: Manzaroli – Colonna – Giardi (Ghinelli, 65.), Golinucci, Della Valle, Renvenuti – Buscarini (Ciavatta, 70.), Gasperoni, Guerra, Rinaldi – Mameche (Zafferani, 65.). Szövetségi edző: Roberto Marcucci.
Gól: Della Vella (öngól, 11.), Tamási (31.), Takács (35.), Bajner (73.), Bajner (86), Bajner (89.)

Percek, események
11. perc: Fazekas a jobb szélről lőtte középre a labdát, amelyet a menteni igyekvő Della Valle lábáról, 5 méterről saját kapujának bal alsó sarkába vágódott, 1–0.
31. perc: Varga ível át bal oldalról a hosszúra, ott Gosztonyi az öt és feles és az alapvonal találkozásától középre sarkazott és az érkező Tamási 5 méterről a hálóba bombázott, 2–0.
35. perc: Varga adott be a bal oldalról, a vendégek röviden mentettek fel és Takács 15 méterről a hálóba bombázott, 3–0.
73. perc: Gosztonyi lőtte be jobbról a labdát, a menteni igyekvő Manzaroli kapus elcsúszott, így a labda a kezei előtt elsuhant, Bajnernak nem okozott gondot 4 méterről az üres kapuba passzolni, 4–0.
86. perc: Gosztonyi 17 méteres szabadrúgása után a sorfalról Bajner elé pattant a labda, a hórihorgas csatár tolt egyet a lasztin, majd 8 méterről, ballal a bal sarokba bombázott, 5–0.
89. perc: Frank tört be szép cselekkel a 16-oson belülre, középre gurított és a West Hamben játszó Bajner 2 méterről a bal alsó sarokba gurított, 6–0.

Mesterszemmel
Wilco van Burren: – Az eredmény nagyon jól mutatta és a játékban is visszaköszönt mindaz, amit az elmúlt napokban gyakoroltunk. Különösen az első félidőben, de a hajrá is örömteli volt.
Roberto Marcucci: – A magyarok mind fizikálisan, mind technikai képzettségben előttünk járnak és ez az eredményben is megmutatkozott.

A másik mérkőzésen: Skócia–Azerbajdzsán 1–1 (1–1)

A csoport állása
1. Magyarország 1 1 – – 6–0 3
2. Azerbajdzsán 1 – 1 – 1–1 1
Skócia1 – 1 – 1–1 1
4. SanMarino 1 – – 1 0–6 0

 

  • San Marino ellen kezdünk A szombat délelőtti edzést követően Wilco van Buuren kijelölte szűk keretét a jövő heti U19-es Eb-selejtezőtornára, amelyet hétfőtől szombatig rendeznek nyíregyházi központtal. Edzés: 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!