szon-sportoldal

2008.12.22. 09:05

Az évzáró bajnokin sem bakiztak

<p>Vasárnap hozta a kötelezőt a Betonút-NRK-Nyíregyháza, amelynek vezetése már a Challenge Kupa következő megpróbáltatásaira, a spanyol Albecete elleni nyolcaddöntőkre is gondol.</p>

Bravúr után kötelező: az azeri Baki elleni Challenge Kupa-bravúrt követően vasárnap a Békéscsabával szembeni bajnokiját is megnyerte a Betonút-NRK. Valljuk be, sok félnivalója nem volt a találkozótól az NB I. Liga Kiemelt-csoportban szereplő nyíregyházi röplabdás hölgyeknek az egyébként ügyes csapát benyomását keltő viharsarkiak ellen.

– A motiváció az volt erre a mérkőzésre, hogy a harmadik kör miatt nagyon nagy szükségünk volt a győzelemre – mondta Ludvig Zsolt edző. – Egy győzelem a hátrányunk a BSE, Vasas duó mögött, és továbbra is ott akarunk lihegni a fővárosiak nyakán. A Baki elleni bravúrt követően a hangulatra nem lehetett panasz a csapatnál, és ez volt az a mérkőzés, amikor pár újítást ki lehetett próbálni. Ezekkel a lépésekkel egy kicsit kockáztattuk a második és harmadik szett sorsát, de összességében magabiztosan hoztuk a kötelezőt.

Ha már a Csaba ellen fejezte be a második kört, a harmadikat is ellene kezdi az NRK. Pontos időrend még nincs, de az elért helyezések alapján már kiszámolható, hogy a január harmadik hétvégéjén újra a BRSE látogat Nyíregyházára. És megint egy nemzetközi kötelezettség után, a harmadik kör első mérkőzése ugyanis az Albacete elleni odavágót követően esedékes.

– Az már biztos, hogy mi január 15-én, csütörtökön fogadjuk a spanyolokat, a visszavágó a következő héten lesz, egyelőre még nem tudni, hogy kedden, szerdán vagy csütörtökön – így Ludvig Zsolt. – Elvileg van időnk felkészülni a párharcra, csakhogy a válogatott világbajnoki selejtezővel kezdi az évet Szlovéniában. Ez elvileg „csak” a stábot illeti, de így is át kell gondolnunk, hogy milyen lépéseket tegyünk a sikeres felkészülés érdekében. Közben a két ünnep között, illetve az új év első napjaiban az Albecete elleni párharc anyagi és szervezésbeli gondjait is meg kell oldanunk.

Szlovén-vonal

A spanyolok elleni párharc előtt élénk lesz a szlovén vonal a nyíregyháziak körében. Egyrészt a Ludvig Zsolt szövetségi kapitány vezette válogatoitt a déli szomszédaink által rendezett vb-selejtezőn lesz érintett (a csapat tagjai közül Katona Brigitta tartalékként tagja a keretnek), másfelől az Albecete által kiütött Nova Goricával is felveszik a kapcsolatot, hogy felvételhez jussanak a leendő ellenfélről.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik