szon-sportoldal

2008.12.26. 19:12

Karácsony után jöhet a kocogás

<p>Nyíregyháza - Mozgalmas napokon van túl a Nyírszőlősön élő Erdős család. A karácsony náluk is a szokásos programot hozta: ajándékozás családlátogatás, főzés, evés, és pihenés.</p>

Mindezt együtt, ami sportos família lévén nagy szó.

– Szerdán délben már Ti­­sza­kóródon voltunk édesanyáméknál, ahova a testvérem és családja is eljött–kezdte ünnepi beszámolóját Erdősné Balogh Erika, az betonút–NRK női röplabda csapatának vezéregyénisége. – Megebédeltünk, édesanyámmal közösen megfőztük a vacsorát, megajándékoztuk egymást és voltunka templomban is.

A vacsi nálunk a hagyományoknak megfelelően sült kolbász és szalonna volt. Csütörtökön ismét jött a főzés, húslevest, töltött pulykát, szűzpecsenyét és töltött káposztát készítettünk, no meg sokféle sütit, beiglit,. Kati-szeletet, sajtos pogácsát . Nem tagadtuk meg magunktól a finom falatokat.

– Délután hazaautóztunk, mert a férjemnek be kell mennie munkahelyére. Előtte feldíszítettük az itthoni fenyőt, este néhány barátom látogatott ki hozzánk, beszélgettünk meg kártyáztunk. Pénteken délellőtt ismét főztem, ezúttal is szűzpecsenyét rizzsel, meg néhány salátát. A férjem dolgozott, így csak a gyerekek voltak itthon. ismét ettünk és pihengettünk.

– Szombaton már be kell indítanom a mosógépet és egy kis takarítást is rendezek. Egyébként hosszú pihenőt kaptunk, hiszen csak január másodikán lesz edzés. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem fogunk mozogni, a jövő héten indul majd a családi kocogás, mert a pár nap alatt felszedett kalóriáktól mihamarabb meg kell szabadulni. Aztán már nyakunkon a szilveszter, arra kell készülni. Jópár csapattársammal Gyulaházán fogunk elköszönni az óesztendőtől.

Erdősné beszélt arról is, hogy ilyenkor talán az a legnagyobb ünnep, hogy együtt lehet a család, amire egyébkén hétköznapokon és hétvégeken nem sokszor van példa. A 15 éves Zsófi szintén röplabdázik, míg a 17 éves Zoltán kézilabdázik, így az edzések és a meccsek, no meg a tanulás közben nem sok idejük marad a közös programokra.

Erdőséket nem kis büszkeséggel tölti el, hogy a gyermekek számára nagy ajándékot hozott ez az év: mindketten bemutatkozhattak a felnőtt csapatban, Zsófi a Betonút-NRK élvonalbeli gárdájában, míg Zoltán a nyíregyházi KSE NB I. B-és együttesében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!