szon-sportoldal

2010.07.06. 14:45

FOCI VB: Blanc büszke, hogy a francia válogatott vezetője lehet

<p>Büszke vagyok, hogy a francia válogatott edzője lehetek. Ezt mondta kedden, első hivatalos tájékoztatóján Laurent Blanc, akit a dél-afrikai világbajnokságon leszerepelt nemzeti tizenegy új vezetőjének neveztek ki a múlt héten, Raymond Domenech utódjaként.</p>

Az 1989-es franciaországi vébén világbajnoki, a 2000-es EB-én pedig Európa bajnoki címet szerző francia "aranycsapat" tagja, és a Bordeaux csapatának volt edzője kijelentette: "Úgy érzem magam, mintha a guillotine alá mennék. Remélem, nem sokáig lesz ilyen a légkör a válogatott körül". Szavaival utalást tett a dél-afrikai vébén kudarcot vallott válogatott botrányaira, és a heves bírálatokra.

"A számomra a francia válogatott mindennél előbbre való. A nemzeti tizenegy volt karrierem során a legfontosabb. A francia válogatott nem valakié, hanem mindenkié: a szurkolóké, a médiáé, ugyanúgy, ahogy a játékosoké, az enyém, vagyis mindenkié. Pontosan tudom, hogy mit képvisel a francia válogatott, mind kötelezettségekben, mind jogokban"- közölte Blanc.

Kiviszi a csapatot az EB-re

"Komoly félreértésre utal, hogy egy játékos érdekei előbbre kerülhettek a csapatéinál" - utalt Blanc a dél-afrikai vébén a keretből kizárt Nicolas Anelka mellett kiálló futballisták sztrájkjára. A résztvevők elleni esetleges szankciókról érdeklődő újságíróknak azt válaszolta, hogy bár ő nem "a francia futball kisördöge", sportszakmai szempontból elkerülhetetlennek tartja a történtek megismerését.

Blanc két éves szerződést írt alá a labdarúgó szövetséggel, vagyis vállalta, hogy kiviszi a csapatot a 2012-es ukrán-lengyel közös rendezésű EB-re. Azt is bejelentette, hogy 1998-as világbajnok csapattársa, a távozó Domenech munkáját segítő Alain Boghossian az ő stábjának is tagja lesz.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!