szon-sportoldal

2010.08.30. 09:40

Gyulaháza: Hetvenkedhetnek az elmút héttel

<p>Zsinórban behúzott három győzelemmel harmadik helyre tornázta fel magát a Gyulaháza.</p>

Holott a viharos nyitókörben (a szélsősséges időjárás miatt két mérkőzés félbeszakadt...) a Szi-Zo Sport megyei első osztályban szereplő futballcsapat csúnyán elbukta a Nyírkarász elleni El Classicót – a 4–1-es zakó következményeként a táblázat legmélyéről kapaszkodott fel. Ehhez a Szakoly, Ajak, Gávavencsellő trió elleni siker makulátlan produkció szükségeltetett – röpke egy hét alatt.

– Húsz-huszonöt pont körül terveztünk, alig négy meccsen csaknem a felét begyűjtöttük, ráadásul ezt már senki nem veheti el tőlünk. Bízom benne, hogy nem cseréltük el magunkat... – utalt a debreceniek európai kupaporondon elkövetett méretes bakijára Bardi Attila, a Gyulaháza edzője. – Nem emlékszem hasonlóan eredményes szakaszra, persze régebben a hétközi forduló szinte ismeretlen fogalomnak számított. A lényeg, hogy nekünk jól sült el, sikeres hetet zártunk, ilyenből lehetne minél több! A legértékesebb a Szakoly elleni győzelem, idegenben pedig valamennyi megszerzett pontnak örülni kell, annál is inkább, mivel láthatóan mindenki csipkedi magát. Ehhez csak annyit, nyertünk az Ajak otthonában, amely együttes újonc létére eddig csak velünk szemben maradt alul. Igaz, Karászban gyengén játszottunk, alulteljesítettünk, jogosan szenvedtünk vereséget, viszont egyértelműnek tűnt, ennél többre vagyunk képesek. Szerencsére ez be is tudtuk bizonyítani. Nyilvánvaló, belefutunk még nehezebb periódusokba, arra törekszünk, hogy ez minél rövidebb ideig tartson. Egyébiránt a legutóbbi, Gávavencsellővel szembeni összecsapásról is lesz mit mesélni az unokáknak. A Gyulaháza úgy nyert 4–2-re, hogy a nyolcadik percben 0–2-re égett hazai pályán...

– Az első félidő szögletaránya 12–0 volt a javunkra, a labdát nyolcvan százalékban birtokoltuk, a vendégek gyakorlatilag kétszer lőttek kapura, ehhez képest 2–2 -re álltunk a szünetben, ami nem gyenge... – summázott Bardi Attila. – Szerencsétlen gólokat kaptunk, innen sikerült talpra állni. Az elmúlt szezonban ilyen esetben szinte mindig összezuhant a csapat, most viszont bizonyította, jelenleg sokkal nagyobb tartása van, ezen a téren feltétlenül fejlődtünk.

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik