szon-sportoldal

2010.08.05. 16:02

Hibjánéknak áll a zászló összetettben

<p>A nyíregyházi ralisok jelentős előnyel állnak az N 3-as géposztály élén.</p>

Az első évben a harmadik helyen zártak, tavaly ezüst lett a vége, az idén pedig... A nyíregyházi Hibján József, Szurovcsák István ralipáros elsőosztályú eredményeit summáztuk az imént, és nagy esély van arra, hogy a fenti sor logikusan folytatódjon. A Ford Fiesta ST autóval az E 85 Motorsport Kft. színeiben versenyző duó öt futam után 16.5 ponttal vezeti az N 3-as géposztály. A legutóbbi, veszprémi versenyen is az élen zártak kategóriájukban.

– Nagyon jól sikerült a veszprémi verseny, olyan futamon vagyunk túl, amelyen minden összejött– kezdte Hibján József. –Elkerültek bennünket a technikai problémák és a vezetésben sem bakiztunk. Előbbiben nagy szerep van a szervizcsapatnak, amely remekül felkészítette az autót az egyébként komoly erőpróbára, és verseny közben pedig mindent megtettek azért, hogy ne érjen meglepetés bennünket. Úgy érzem, a három esztendő alatt összeforrott a csapat, már egymás gondolatait is tudjuk, egy szemvillantásból is megértjük egymást.
 

Jöhet a Borsod rali



– Amúgy a veszprémi a második murvás futam volt és igazán kemény pályákat jelöltek ki a rendezők. A két nap alatt tizenkét gyorsot kellett teljesíteni, az elsőn még csak a második időt autóztuk a kategóriánkban, akkor még csak kóstolgattuk a murvát, utána viszont rákapcsoltunk és végi az első helyen állva zártuk a viadalt–pillantott vissza a veszprémi versenyre a pilóta.

A bajnokságból még két futam van hátra, a következő a Borsod Rali lesz augusztus 19-20-án. A Kazinbarcika környéki verseny akár már be is biztosíthatják bajnoki aranyukat.

– Természetesen nagyon készülünk a barcikai versenyre, amely izgalmasnak ígérkezik. Az első napon, pénteken este rajtoltatnak majd bennünket, éjjel egyig nyomjuk, után alvás jön, szombaton reggel pedig a folytatást. Voltunk már ilyen éjjeli versenyen és ez nekünk bejött. Amennyiben legalább a harmadik helyen zárunk, akkor már szinte bizonyos az összetettbeli elsőségünk. persze nem akarom előre elkiabálni az egészet! Jó lenne úgy menni majd a zárófutamot jelentó Mecsek Ralira, hogy számunkra már nem lesz tétje–pillantott előre Hibján József.

A technikia sportága kedvelői szombaton Kisvárdán láthatják a Hibján,Szurovcsák duót. A szabolcsi kisvárosban egy belvárosi ralishow lesz, amelyen Hibjánék is szeretnék megmutatni magukat a szabolcsi szurkolóknak.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!