szon-sportoldal

2010.09.10. 14:32

Zabos nélkül kell megzabolázni Nyergeséket

<p>Zabos helyett Minczér kezd majd a Szpariban a rákospalotai mérkőzésen.</p>

Esős hetet zárnak szombaton a Szpari focistái, a másodosztályú bajnokság ötödik körében Rákospalotán, a Buda II. László Stadionban lépnek pályára. A kihívó REAC a mezőny egyik legrutinosabb együttese, amely a hatodik helyen várja a meccset. Mátyus János csapata a nyitányon otthon ikszelt a DVTK ellen (2–2), a második hazai meccsen nyert a Bőcs ellen (2–0).

Nyergest kell megzabolázni

A legutóbbi körben Debrecenből vitték haza a három pontot, miután 1–0–ra nyertek a DVSC-DEAC ellen. A Nyergessel és Tormával fémjelzett fővárosiak ellen ismét győzelmi reményekkel veszi majd fel a harcot a listavezető nyíregyházi alakulat.

– Jó hangulatban teltek el a hét eddigi napja–kezdte lapunk tájékoztatását Brekk János, a Spartacus vezetőedzője. A sérültek közül Demján rendbe jött, zabosra viszont nem számíthatok szombaton, Minczér fog játszani helyette. Ambrusz és Nánási külön edzettek, ám bízom benne, hogy előbbi már pályára léphet. Tudjuk, hogy a REAC milyen játékerőt képvisel, a legfontosabb feladatunk Nyerges semlegesítése lesz. Fel kell vállalnunk, hogy bajnoki címre törünk, ennek megfelelően győzni megyünk. A kezünkben van a gyeplő és arra kell törekednünk, hogy növeljük az előnyünket a riválisokkal szemben. Úgy néz ki, hogy a diósgyőriek egyre erősebbek lehetnek, ezért fontos, hogy ne hibázzunk. Szombaton a védekezésre is nagy figyelmet kell fordítanunk, játékunkban nem lehetnek olyan üresjáratok, amilyenek a korábbi mérkőzéseinken előfordultak – vélekdett Brekk János.

Batizi-Pócsi is visszatért

A nyíregyháziak szokásos, szerdai edzőmeccse elmaradt, remélhetőleg ez nem okozott gondot a felkészülésben. A fiatal Batizi-Pócsi is visszatért az U 19-es válogatott tornájáról, amelynek zárómeccsén majd nyolcvan percet játszott kezdőként és mivel az izraeliektől 2–1–re kikaptak, a harmadik helyen zárták a tornát. A spanyol Pujante igazolása rendben van, így akár már le is ülhet a rákospalotai kispadra. Pénteken délután még edzés lesz a stadionban, szombaton délben indul a Szpari busza és egy ebédet követően, remélhetőleg győzelemre éhesen érkeznek majd meg a Budai II. László Stadionban este hatkor kezdődő derbire, amelyet portálunkon élőben közvetítünk.

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!