szon-sportoldal

2010.11.02. 08:34

A kiénekelt sajt története

<p>Nem mese: sikerült kiénekelni a sajtot Hollósyék szájából. Noha előzetesen mást ígért a történet – csattanós lett a befejezés.</p>

Az NRK-Nyíregyháza extraligás női röplabdacsapata megcselekedte azt, amit még senki az aktuális idényben: legyűrte (3:2) a még veretlen bajnoki címvédő BSE-t, amelyet igazából még megszorítani sem tudott eddig senki. A fordulatokban bővelkedő, izgalmas forgatókönyv elnyerte a közönség tetszését. Elvégre, a hazaiak kétszer is hátrányba kerültek, ráadásul a negyedik szettben azt is elviselték, hogy egyik kulcsemberük, a bírói állványnak zuhanó, ennek következtében bokasérülést szenvedő Katona Brigitta – szó szerint – kidőlt a csatából. A hosszúra nyúlt az estén (két órán keresztül gyilkolták egymást a felek...) azonban mindent kibírtak a nyírségiek, ehhez pedig a rivális edzője, Hollósy László is sportszerűen gratulált.

– Sokan mondogatták nekem is, milyen kár a Békéscsaba ellen elvesztett mérkőzésért, akkor hibátlan teljesítménnyel vezetnénk a tabellát, de ezen már kár siránkozni, inkább annak örüljünk, hogy tanultunk az akkor elkövetett bakikból – elmélkedett Kőhalmi Richárd, az NRK trénere. – Figyelmeztető jelnek értékeltük a vereséget, az Újpest, majd BSE legyőzését viszont egyértelműen a bravúr kategóriába sorolom. Mindannyiszor jól, lelkesen játszottunk, persze nyilvánvalóan helyén kell kezeljük a számunkra kétségtelenül rendkívül kedvező fejleményeket. Ünnepeltünk kicsit, de semmi több. A következő két meccsünk ugyanis legalább ilyen nehéz lesz: előbb pénteken Vasahoz megyünk, aztán jön a Gödöllő. Az erőviszonyok olyannyira kiegyenlítettek, hogy nincs lefutott találkozó, amit nem árt észben tartani.

NYFSE: Nincs megállás

A Nyíregyházi FSE együttesének sem volt egyszerű dolga a soros fordulóban. Az éremre pályázó Gödöllő otthonában úgy veszített 3:0-ra, hogy a harmadik szettben hajszál választotta el attól, hogy játszmát „lopjon”.

– Még mindig nem tudtunk a saját árnyékunkat átlépni a szettek végjátékában – fejtegette Kolozsi János, az NYFSE edzője. – Az első kettőben is akadtak lehetőségeink, hozzáteszem, volt tartásunk, nem egyszer több pontos hátrányból jöttünk vissza a meccsbe. Emellett pozitívumnak tekinthetjük, hogy Tóth Dorottya bevetésével a nyitásokkal zavart keltettünk, és a Sipos Tímea újra ponterős teljesítményt mutatott. A következő hét vége mindenképpen vízválasztó lesz, az Újpest és a MÁV Előre ellen már nyerni szeretnénk.

Az NYFSE számára nincs megállás: szerdán Magyar Kupa-mérkőzésen Kalocsán lép pályára. A visszavágó vélhetően csak formálítás lesz: az első összecsapást ugyanis fölényesen, 3:0-ra nyerte a Kolozsi-gárda.

Extraliga

Az 5. forduló további eredményei:

Békéscsaba–Újpest 2:3

MÁV Előre–Vasas 2:3

Az állás:

1. BSE 5 4 1 14:5 9

2. NRK-Nyíregyháza 5 4 1 13:6 9

3. Vasas 5 4 1 12:7 9

4. Gödöllő 5 3 2 12:7 8

5. Békéscsaba 5 2 3 9:10 7

6. Újpest 5 2 3 8:12 7

7. MÁV Előre 5 1 4 6:13 6

8. Nyíregyházi FSE 5 – 5 1:15 5

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!