szon-sportoldal

2010.11.04. 10:26

Sikerek fülledt légkörben

<p>Az NYVSC fiatal súlyemelői érmekkel tértek haza Kisbérről.</p>

Szép sikereket értek el az NYVSC fiatal súlyemelői a hét végén Kisbéren rendezett utánpótlás bajnokságon. Farkas Zolátn tanítványai közül Becző Ádám súlycsoportja élén végzett, míg Koroknai Eszter és Szabolcsi Richárd révén két bronz is jutott a nyíregyháziaknak.

- Összességében elégedett vagyok a fiatalok teljesítményével, főként ha figyelembe vesszük, hogy nem éppen ideális körülmények között versenyeztek. A csarnokban olyan fülledt volt a levegő, hogy három versenyzőm is elszédült. A legjobban Koroknai Eszter viselte meg a klíma, rosszul lette emiatt lökésben vissza is léptünk a harmadik kisérlettől. Valamennyien dícséretesen teljesítettek, külön említést érdemel Ádám József, aki élete első versenyén kitett magáért–értékelte röviden versenyzői produkcióját Farkas Zoltán mester.

A jövő hét végén Tatabányán a felnőtt bajnokság következik. Ezen Baranyai Jánostól, Ádám Róberttól és Ádám Mónikától aranyat vár Farkas Zoltán, míg a fiataloktól, Koroknaitól és Beczőtől dobogós helyezést. Utóbbira Farkas Zoltánnak is lenne esélye, ám részleges deltaizom szakadás miatt nem tud a dobogóra lépni.

Súlyemelés

Utánpótlás bajnokság, az NYVSC versenyzőinek eredményei

1. Becző Ádám (junior 62 kg) 200 kg (90, 110)

3. Koroknai Eszter (junior 75 kg ) 110 kg (50, 60)

3. Szabolcsi Richárd (junior 77 kg) 195 kg (90, 105)

5. hely: Ádám József (serdülő 50 kg) 90 kg (40, 50)

7. hely: Kiss János Balázs (ifjúsági 69 kg) 145 kg (65, 80)

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!