szon-sportoldal

2011.03.31. 18:00

Hibjánék kőkemény rajtra készülnek

<p>Az N3-as kategória címvédője új navigátorral ralizik az idei szezonban.</p>

A hét végén az egri versennyel kezdődik a honi raliszezon. Az idei kiírásban hat futam szerepel, érdekesség, hogy az ötödik versenyt a határon túl, de nem Szlovákiában, hanem Romániában, Aradon rendezik. Az első osztályúaknál az N 3-a kategóriában negyedik élvonalbeli szezonját kezdi Hibján József (E 85 Motorsport Kft, Ford Fiesta ST). Navigátorával, Szurovcsák Istvánnal tavaly a bronz és az ezüst után révbe értek és összesítésben az élen végeztek. A címvédő párosból azonban csak Hibján József versenyez az idén, új navigátor ül a pilóta mellé.

- Semmi gondunk nem volt Istvánnal, mindössze annyi történt, hogy tavaly babájuk született, ezért úgy döntött, hogy emiatt az idén nem tudja vállalni a versenyzést – avat a változás okába Hibján József. – Továbbra is tagja a csapatnak és segíteni fog, de most nem az autóban. Társam az a Szilágyi Sándor lesz, aki az elmúlt bajnokságban a salgótarjáni versenyen éppen akkor ugrott be István helyére, amikor a baba megszületett.

Sportberkekben úgy járja, hogy egy bajnoki címet nehezebb megvédeni, mint megszerezni.

Ismét az élre törnek

- Ez így igaz - erősítette meg Hibján József. – Már csak azért is mert, az N3-ban a tavalyihoz képest erősebb mezőny jött össze. Korábbi bajnokok lesznek az ellenfelek, így például Magyar Miki, aki az A6-ban már végzett az élen, vagy Ábrahám Zoli aki az N3-ban volt már első. Ettől függetlenül szeretnénk ismét az élen végezni és mindent megteszünk majd a sikerért. Az autón nincs nagy változás, csak a küllemében lesz más. Új arculatot kapott, mert a régióbeli versenyeken, az egrin és a miskolcin a Nyírpetrol támogatásával indulunk.

A rajt tehát szombaton Egerben lesz. Az esélylatolgatásnál Hibjánék mellett szól az, hogy a tavalyi egri viadalon igazán vitézkedtek, és az első helyen zártak.

- Nagyon sok a csoportban az esélyes, ezért keményen be akarunk kezdeni, nyerni megyünk Egerbe. Az egyik kedvenc pályám az egri, mert igen változatos, vannak technikás és tempós szakaszok. Remélem, hogy technikai problémánk nem lesz - szenvedtünk itt már féltengelytörést és defektet is - és sikeresen kezdjük a szezont - így Hibján József.

Az országos ralibajnokság idei futami

Április 1-3. Start Autó Rallye’2011 Eger

Április 29-május 01. Miskolc Rallye Miskolc

Június 3-5. Prince Bükfürdő Rallye Bükfürdő

Július 8-10. Veszprém Rallye Veszprém

Augusztus 5-7. Rally Arad, Arad

Szeptember 9-11. 45. Mecsek Rallye Pécs

Eger Rali

Gyors Gyorsasági táv (km) Összekötő táv (km Összesen(km)

Szombat 6 89.60 156.48 246.08

Vasárnap 5 73.50 130.22 203.82

Összesen 11 163.2 286.70 449.90

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!