szon-sportoldal

2011.03.04. 20:18

Menekülés a győzelembe

<p>Vasárnap délután a rivális Ferencvárosnál vizitál az NYKSK.</p>

Sorra játsszák az alsóházi rangadókat a kiesés ellen menekülő csapatok a férfi kézilabda második vonalának Keleti-csoportjában. A diósgyőriek visszalépése miatt két együttes búcsúzik a bajnokság végén, a kiesők nagy valószínűség szerint az Debrecen, FTC II és NYKSK alkotta hármasból kerülnek ki. A nyíregyháziak a tavaszi nyitányon itthon kaptak ki a debreceniektől, szerdán a másik két együttes találkozott Debrecenben, a meccset végül a civisvárosbeliek 24-17-re nyerték, azaz a riválisoktól megszerezték a fontos két pontot. Vasárnap az NYKSK a ferencvárosiak ellen a Népligetben lép pályára.

A lerohanás az erősségük

– A héten az erőnlét növelésén és a taktika gyakorlásán volt a hangsúly, úgy érzem, mindkettőben léptünk előre – kezdte esélylatolgatását Bartha Dénes, az NYKSK edzője. – Sérültek nincsenek, sajnos Dancs Máté nem egyezett meg a vezetőkkel, rá nem számíthatok. A fővárosiak fiatal csapatának a gyorsaság, a lerohanás az erőssége, ezt kell majd megakadályoznunk, türelmes és minél kevesebb hibával történő támadásokkal és erős, hatos falas védekezéssel. Nyerni utazunk a vasárnapi meccsre, mert égetően szükség van a két pontra. Bízom benne, hogy sikerrel is járunk.

A pénteki edzés utána vezetők és a játékostársak köszöntötték a harmincadik szülinapját ünneplő Bozidar Bursacot.

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!