szon-sportoldal

2011.04.16. 20:52

Két nagy sorozat is megszakadt

<p>Labdarúgó NB III. Tisza-csoport, 22. forduló, szombati mérkőzések: az ÚSE-Nagykálló tizenöt, a Nagyecsed húsz forduló eltelte után szenvedett ismét vereséget, az ÚSE-t újra a Bakta fektette két vállra.</p>

 

ÚSE-Nagykálló–Baktalórántháza 1–2 (0–1)

 


Nagykálló, 200 néző, v.: Sipos L. ÚSE-Nagykálló: Tóth A. – Bárány L., Hogya, Bárány T., Fiumei, Matejkó R. (Kövér G., 72. perc), Csáki J. (Ábrám, 18.), Asztalos, Piskóti (Mándi L., 60.), Somogyi T., Kiss T. Edző: Fogarasi Zoltán. Baktalórántháza: Kanócz – Geda, Tolnai, Illés L. (Balogh Zs., 64.), Bodnár J., Szenes I. (Marics T., 66.), Lakatos I., Kozma J., Rakóczi, Szabó R. (Fábri, 92.), Török I. Edző: Tóth János.


A kezdőrúgást Csukrán Mihály ismert újfehértói sportember végezte el. A két súlyos sérüléssel (Csáki Józsefnek az orra törött el, Szenes István agyrázkódást szenvedett) járó mérkőzésen a kevés lehetőségét elpuskázó hazaiaknak mumusuk lett a taktikusan játszó Baktalórántháza. A sorozatok azért vannak, hogy egyszer megszakadjanak, és újak kezdődjenek. Gól: Ábrám (85.), illetve Kozma J. (39. és 59.). Jó: Somogyi T., Kövér G., illetve Bodnár J., Rakóczi, Kozma J., Lakatos I. (Tudósító: Kranyik István)


Fogarasi Zoltán: – Először is gratulálok az ellenfélnek, mert taktikusabban focizott, mint mi, ezért győzelme megérdemelt. De egész egyszerűen nem mehetek el szó nélkül a minősíthetetlen játékvezetés mellett, hiszen történt a mérkőzésen két súlyos sérülés, ami után a teljesen jogos kiállítások elmaradtak. Az ellenfél részéről az esetnél vétkes játékos később két gólt szerzett, ami úgy gondolom, hogy döntően befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét. Nincs semmi gond, megyünk tovább, hiszen eddigi teljesítményünk továbbra is bravúrosnak mondható. Remélem, hogy a kárörvendőink és a rosszakaróink ma nagy bulit csapnak, különösen az az egy ember…


Tóth János: – Nagyon okos, szervezett játékkal a helyzetek alapján is megérdemelten nyertünk.

 

Tiszalök–Hajdúszoboszló 1–1 (1–1)

 


Tiszalök, 90 néző, v.: Török D. Tiszalök: Gagyi – Dobos Z., Csáki V., Bognár A., Csire, Dobán (Balogh A., 82.), Papp S., Vass I., Czifrák, Bacskai (Lakatos K., 65.), Cseh K. Edző: Péntek Miklós. Hajdúszoboszló: Groze – Szarvas F., László R., Horváth Sz., Lendvai Gy. (Halász A., 80.), Habi, Kálmán Z., Reyes, Bakonszegi, Harsányi (Tóth P., 73.), Mészáros T. (Barabás, 68.). Edző: Szűcs János.


Hangulatos, parádés mérkőzésen akár a három pontot is megszerezhette volna a Tiszalök. A kilencven perc során azonban kiegyenlített volt a játék, így a hazaiak a döntetlennel sem elégedetlenek és az akarásukat ez sem fogja lelombozni, különösen, hogy újra „csikócsapat” volt a pályán. Gól: Czifrák (14.), illetve László R. (44.). Jó: Gagyi, Csáki V., Bognár A., Czifrák, Vass I., illetve Horváth Sz., Habi, László R. (Tudósító: Kovács János)


Péntek Miklós: – Sok hiányzónk nélkül is remek mérkőzést játszottunk a Hajdúszoboszlóval. Fiatal csapatunk remekül helytállt, külön gratulálok Gagyi Sándornak, aki sérülése ellenére végigvédte a mérkőzést.


Szűcs János: – Jól kezdtük a mérkőzést, már az első negyedórában több góllal vezethettünk volna. Aztán jött a szokásos óriási védelmi hibából kapott gól, ami megtörte a lendületünket. A múlt héten öngólt vétettünk, ma pedig gólpasszt adtunk az ellenfelünknek. Dicséret illeti ellenfelünket, amely fegyelmezetten védekezett és veszélyes kontrákat vezetett, a döntetlen reálisnak mondható.

 

Cigánd–Nagyecsed 2–1 (2–0)

 


Cigánd, 600 néző, v.: Nazsa. Cigánd: Balogh T. – Tempfli, Gnandt-Német, Pop, Baksa Z., Vicikó (Csáki R., 70.), Szabó T. (Boldog, 58.), Ludescher, Molnar (Balla K., 85.), Janikó T., Horváth Z. Edző: Kocsis János. Nagyecsed: Makó – Patály J., Gádzsa (Szakács I., 60.), Doros, Tősér, Nyíregyházi, Bancsi (Csáki I., 80.), Kovács N., Bulyáki A. (Nyíri, 75.), Ascsillán, Katona Gy. Edző: Feczkó Tamás.
A meccs elején a vendégek még az öltözőben maradtak, utána viszont a nagyon erős hazai pálya eldöntötte a három pont sorsát, még úgy is, hogy a második játékrészt végigtámadta a Nagyecsed. Gól: Vicickó (3.), Horváth Z. (17.), illetve Nyíregyházi (55.). Jó: Balogh T., Gnandt-Német, Ludescher, Janikó T., Molnar, illetve Makó, Kovács N., Tősér, Nyíregyházi.


Kocsis János: – Kiváló játékvezetés mellett, bár az eredmény nem mutatja, de magabiztos győzelmet arattunk, a gólkülönbség ellenfelünk kapusának nagyon jó teljesítménye miatt nem lett nagyobb.


Feczkó Tamás: – Csapatom a második félidőben, amikor már korrektebb körülmények voltak, bizonyította erejét, hiszen végig egykapuztuk ezt a negyvenöt percet, ekkor kijött a két csapat közötti óriási tudásbeli különbség. A hazaiak legjobb védője Nagy Tamás asszisztens, a legjobb támadója pedig Nazsa Tamás játékvezető volt. Ezzel csak az a baj, hogy ha még lesznek is megfelelő szankciók, nekünk attól még nem lesz több pontunk. Nem hiszem, hogy véletlen: Cigándon minden vendégedző így nyilatkozik. Gratulálok játékosaimnak, hogy ezen a mérkőzésen sportemberek tudtak maradni, ez nagyobb bravúr, mint a kanyári győzelmünk.

 

Létavértes–Tuzsér 0–0

 


Létavértes, 100 néző, v.: Kujbus. Létavértes: Nótás – Kuti K., Albert I., Holecz, Suskó, Hussein, Varga M., Gál M., Barzsó (Engel, 65.), Angyal N., Gömze (Nagy T., 70.). Edző: Gyarmati András. Tuzsér: Szabó B. – Dancs B., Szűcs B., Tóth N. (Osztolykán M., 90.), Lakatos I., Iván A., Brankovics P., Orgován K., Medvid, Ráti (Kovács I., 86.), Sárkány (Osztolykán E., 65.). Edző: Révész Csaba.
A masszív, fiatal, jól küzdő Létavértes ellen nem boldogult a Tuzsér, holott az első negyedórában három nagy lehetősége is volt. A mérkőzés jelentősebb részében a mezőnyjáték dominált, a vendégek pontszerzése megérdemelt. Jó: Dancs B., Brankovics P., Tóth N., Iván A., Lakatos I.

Révész Csaba: – A mai mérkőzésen küzdőképességből vizsgáztunk jelesre, ha az első tíz percben adódó nagy lehetőségeinket nem számítom, akkor reális az iksz.

További eredmény: Püspökladány–Berettyóújfalu 3–1.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!