szon-sportoldal

2011.04.26. 10:07

Mint egykor Raul a Realban...

<p>Továbbra is hihetetlen tempóban termeli a gólokat a hétvégén is duplázó kemecsei csatár, Fekete Gábor, aki a nyolc tavaszi bajnokin immár tizennyolcszor volt eredményes.</p>

Amikor a három tavaszi meccs után nyolc gólnál tartó kemecsei csatárról, Fekete Gáborról írtunk, nem gondoltuk volna, hogy ezen a tavaszon még ad nekünk feladatot. A szombati, Tiszakanyár elleni NB III-as rangadón (2–1) újabb duplával jelentkező támadó számsora tovább javult: nyolc mérkőzésen immár 18 találatnál tart. Csapata legutóbbi hat gólját ő szerezte, sőt, az utóbbi tizenegyből tizet. És nemcsak Fekete Gábor, hanem a Kemecse is remekel, hiszen Mirgai László legénysége mind a nyolc tavaszi meccsét megnyerve immár dobogós és komoly esélyese a bajnoki címnek. De vajon mi Fekete Gábor titka?

– Nem szeretnék rá fényt deríteni, talán csak a bajnokság végén – válaszolta a 31 éves támadó. – Nemcsak az én érdemem, hogy ennyi gólt szerzek, hiszen nagyszerű a közösség, a pályán egymásért küzdünk. Az kétségtelen, hogy rendre jó helyen állok, olyan időszakomat élem, mint egykor Raul a Real Madridban, amikor a rossznak vélt megmozdulásaiból is gólok születtek. Nem mondom, akadt rá példa, hogy szerencsével találtam be, de a Balkány vagy legutóbb a Tiszakanyár is ellen olyan szituációból született az egyik gólom, amikor a védő már nem hitte azt, hogy hozzáférek a labdához. Pedig érzem, hogy fokozottan figyelnek rám az ellenfelek, a Tiszakanyár részéről is külön örzőt kaptam, de szerencsére így is duplázni tudtam.

Fekete Gábor az ősszel a Jász-Nagykun-Szolnok megyei első osztályú bajnokságban 12 meccsen 12 gólt szerzett. Most mind a nyolc találkozóján eredményes volt, és ugye 18 találatnál tart. Ennyivel erősebb a Szolnok megyei bajnokság, mint az NB III. Tisza-csoport?

– Szó sincs erről, sokkal inkább annak köszönhető mindez, hogy lényegesebb jobb csapatban játszom, mint legutóbb – felelte Fekete Gábor. – Kemecsén számomra kedvező szerepkörben, csatárként, jó taktika mellett jutok szóhoz, és Ádámszki Róbert személyében a labdát remekül fedező támadó a társam. Nagyivánban gyakran irányító középpályásként jutottam szóhoz és a kiszolgálás is a feladataim közé tartozott.

A kemecsei gólvágó öt találatnyira van a a góllövőlista első helyezettjétől, a tiszakanyári Balázsi Pétertől, csapata pedig öt pontnyira az éllovas Nagyecsedtől. Mire gondol többet az érintett: a gólkirályi vagy a bajnoki címre?

– Igazából mind a kettőre, más kérdés, hogy a gólkirályságra kevesebb esélyt látok – így Fekete Gábor. – A bajnoki cím még elérhető, ha továbbra is minden meccsünket megnyerjük, az Ecsed pedig legalább egyszer botlik, akkor az utolsó fordulóban, a Nagyecsed–Kemecse találkozón dőlhet el az elsőség sorsa.

Gólmustra

A kemecseiek tavaszi meccsei, Fekete Gábor góljai

Hajdúszoboszló (otthon) 4–0 2
Nyírmada (idegenben) 3–1 2
Kótaj (o) 5–2 4
Berettyóújfalu (o) 7–0 2
Ibrány (i) 4–1 3
Püspökladány (o) 1–0 1
Balkány (i) 2–1 2
Tiszakanyár (o) 2–1 2

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!