szon-sportoldal

2011.05.12. 15:15

UEFA-pénz érkezik a Nyírsulihoz

<p>Közel a megállapodáshoz a Rubin Kazannyal és egy portugáliai akadémiával, hiszen a nyíregyháziak a most kapott összegből a nemzetközi kapcsolataikat is fejleszteni kívánják.</p>

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nevelési hozzájárulást folyósít a tagszervezetei élvonalbeli bajnokságaiban szereplő csapatok, pontosabban azok utánpótlásbázisai számára. A Nyíregyháza Spartacus még a 2009/2010-es NB I-ben töltött esztendő alapján volt jogosult a támogatásra, amelynek összege 13,8 millió forint.

– Megkötöttük a szerződést, amely alapján a Nyíregyháza Spartacus FC Kft. engedményezi, hogy ez az összeg hozzánk, mint a futballklub utánpótlásbázisát alkotó szervezethez kerüljön – mondta Bartha László, a Nyírsuli Kft. ügyvezető igazgatója. – A pénzt különböző fejlesztésekre lehet fordítani, mi egyrészt olyan egészségügyi, gyógyászati eszközöket szeretnénk belőle vásárolni, amelyeknek köszönhetően felgyorsul a sérült játékosok rehabilitációja, másfelől pedig nemzetközi kapcsolatépítésre is jutna belőle. Nem titok, az orosz Rubin Kazannyal és egy portugál akadémiával vettük fel a kapcsolatot, és mindkét esetben közel vagyunk a megállapodáshoz.

A szerződések legkésőbb őszig konkretizálódhatnak.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!