szon-sportoldal

2011.11.30. 17:42

Krisztián teste világbajnok!

A fiatal nyíregyházi versenyző a hamburgi versenyen végzett az élen.

A fiatal nyíregyházi versenyző a hamburgi versenyen végzett az élen.A sajtótájékoztató hölgytagjainak kikerekedett a szeme, amikor Bereczki Krisztián hipp-hopp ledobta ruháit, és egy szál alsónadrágban mutatott pár pózt. Nem is akármilyeket, hiszen a nyíregyházi fiatalember a hét végén Hamburgban világbajnoki címet szerzett testépítésben.

A NAC világszövetség Mr. Universum viadalán több mint kétszáz amatőr izompacsirta vetélkedett a különböző kategóriákban, Bereczki Krisztián a juniorok mezőnyében végzett az élen.

Kézilabda és görkori

A huszonhárom esztendős, tiszalöki származású fiatalember korábban kézilabdázott, atletizált, görkorizott és bmx-ezett, majd öt esztendeje úgy döntött, rááll a testépítésre. Remek adottságai vannak, a 187 centis magasság pedig megfelelő izmokkal igen arányosa, és látványosan mutat.

Miként a testépítő versenyeken, Hamburgban is az alappózokkal indult a megmérettetés, után jöttek a kötelező figurák, és a szabadon választottak. Utóbbiban mindekei leglátványosabb izmaival rukkol ki, Krisztiánnak a lába az egyik erőssége. A döntőben pedig jött a zenés szabadon választott. A bírák sok minderre figyelnek, így az összbenyomásra, az arányosságra, az izomcsoportok formájára és persze nagyságára is.

Ebben a megmérettetésben bizonyult a legjobban a nyíregyházi versenyző, akinek a Nyír-Komplett Kft és a D Center a támogatója.

A sikerek mögött nagyon kemény munka, kitartás és lemondás van. Krisztinán szerencsés helyzetben van, hiszen a felkészülésnek is helyet D Center Fitness Clubban személyi edző, így könnyű megszerveznie a napi több órás edzéseket.

Ugyancsak fontos egy megfelelő edzőtársa, aki inspirálni tudja a versenyzőt. Krisztián ebben is hiszen edzőpartnere az a Gődény György, aki nemrégiben szerezte meg második magyar bajnoki címét a masters kategóriában.

Rizs, hús és zöldség

A az edzésmunka a felkészülési időszaknak megfelelően változik, ám a súlyok itt is nehezek. Krisztián például guggolásban hatos sorozatban 280 kilóval guggol, fekve pedig két mázsát is nyom.

Ebben a sportágban nagyon fontos a táplálkozás, amit a sikerek érdekében szigorúan be kell tartani. Átlagosnak mondható étrendéjében tíz csomag rizs, 1,k g hús (pulyka és csirke melle) és 2 kg zöldség szerepel.

A verseny előtt közvetlenül a rizs fél zacskóra zsugorodik, a hús marad, a zöldségből pedig 1,5 kiló a napi adag. A bemutatók során a legfontosabb minél kevesebb vizet felvenni, hiszen akkor mutatósak igazán az izmok.

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!