szon-sportoldal

2012.01.10. 18:33

A Spartacus új ügyvezetője nem akar bolhacirkuszt

A tervek szerint január 18-án ülnek össze újra a nyíregyházi klub tulajdonosai.

A tervek szerint január 18-án ülnek össze újra a nyíregyházi klub tulajdonosai.Laci bá’, nem tudja mi a helyzet? Jó pár játékos keresett meg ezzel a kérdéssel az utóbbi napokban, valamennyien a Nyíregyháza Spartacus játékosai. Sokat nem tudtak meg, mert egyelőre még mindig kevés, szinte semmi a tényszerű a klub jövőjével kapcsolatosan. Korábban többször kaptuk azt az információt, hogy holnap egyeztetnek a klubot működtető gazdasági társaság tulajdonosi körének tagjai. Aztán ezek az egyeztetések rendre elmaradtak, a fő kérdés viszont nem: mi lesz a Spartacus jövője?

Átadás-átvétel

- Akkor most mi is a helyzet a Nyíregyháza Spartacussal? - ezt kérdeztük Vígh Gábortól, aki január elsejétől a klub ügyvezetője.

- Jelenleg folyamatban van az átadás-átvétel, ám ezt több dolog is akadályozza - kezdte lapunk tájékoztatását Vígh Gábor. – Nincsenek birtokomban a cég könyvelésének szükséges dokumentumai, illetve a kisebbségi tulajdonosok írásbeli hozzájárulásai a tulajdonosi kör struktúrális változtatásához. Ezek hiányában pedig nem lehet benyújtani a változtatási kérelmet a cégbírósághoz. Úgy vélem, hogy a korább ügyvezető és a kisebbségi tulajdonosok csak szóban készségesek, ám tetteikkel, írásbeli nyilatkozataikkal mindezt nem erősítik meg. Éppen ezért január 18-ra szeretnék összehívni egy újabb tulajdonosi közgyűlést, ahol már dűlőre kell jutnunk, mert nem szeretnék bolhacirkuszt ebből az egészből. Azok a leendő új tulajdonosok, akik beszállnának a klub működtetésébe bennem bíznak meg, ám egyelőre a labda a régi ügyvezetőnél és a kisebbségi tulajdonosoknál pattog, ám ők mintha kézzel-lábbal ragaszkodnának a korábbiakhoz.

Az, hogy a tulajdonosi kör átalakulóban van, az egy dolog. A másik az, hogy a csapatnak már el kellett volna kezdeni a felkészülést, de egyelőre még nem tudni, hogy a játékosok közül kikre számítanak, kiknek kell távoznia és kiket szeretnének igazolni. Ráadásul a hét végén kezdődő III. Football Factor-Stadion Diner Étterem Kupára benevezték a csapatot, így már meccset is kellene játszania a Szparinak.

A hétvégén már meccs lenne

- Valóban, engem is úgy informáltak, hogy a hét végén már meccset kellene játszania a csapatnak - válaszolt az új ügyvezető. – Most éppen egy üzleti tárgyaláson vagyok, de ezt követően igyekszem majd informálódni arról, hogy lehet részt venni ezen a bizonyos tornán.

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!