szon-sportoldal

2012.01.19. 12:14

Péntek esti vizit a Városmajorban

A hazai pályán két ponttal legyőzött BSE II vendége lesz a Nyíregyházi FSE-NYKS amatőr női NB I-ben szereplő kosárlabdacsapata.

A hazai pályán két ponttal legyőzött BSE II vendége lesz a Nyíregyházi FSE-NYKS amatőr női NB I-ben szereplő kosárlabdacsapata.Engedett az egyik, meg a másik fél is. A BSE vezetősége azt szerette volna elérni, hogy II-es számú csapatuk amatőr női NB I-ben kiírt hazai bajnokiját – termük telítettsége miatt – ne a hétvégén, hanem pénteken játsszák le, mire a Nyíregyházi FSE-NYKS részéről az volt a válasz, hogy jó, de akkor este héttől hamarabb ne kezdődjön a találkozó, mivel a csapat nagy részét diákok alkotják, akiknek hétköznap lévén az iskolapadban a helyük.

A két klub között évek óta jó a kapcsolat, így kiegyeztek a péntek 19 órás kezdésben. Hogy a pályán is ilyen baráti lesz a hangulat azt nem tudni, mindenesetre az előzmények alapján kevés az esély a „nyugodt” meccsre. A bajnokság első körében ugyanis szoros csatában, 77–75-re nyert az NYFSE-NYKS a BSE II ellen, igaz, a meccs nagyobb részében magabiztosan, tíz pont felett vezetett. Farkasinszki Gyuláné, a főiskolások edzője hasonlóan kiegyensúlyozott, ahogy ő fogalmazott ki-ki mérkőzésre számít a Városmajorban is, és persze nem bánná, ha megismétlődne az első körös eredmény. A sikerhez legalább olyan szinten kell játszaniuk a nyíregyházi hölgyeknek, ahogy a legutóbbi, Szeged elleni hazai fellépésükön tették.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!