szon-sportoldal

2012.02.05. 10:15

A gólgyártás Katona-dolog

Amikor pályára lépett, a csengeri csatár valamennyi őszi bajnoki mérkőzésen gólt szerzett.

Amikor pályára lépett, a csengeri csatár valamennyi őszi bajnoki mérkőzésen gólt szerzett.Jó katona módjára bírta a kiképzést. Katona Pált hiába sanyargatták, faragták a védők, hatékonyan tüzelt. A csengeri csatár huszonhárom találatot jegyez a megyei másodosztály Carmo-csoportjában – naná, hogy vezeti a góllövőlistát. Nem elhanyagolható tény továbbá, hogy a három csoportra tagolt, negyvennyolc együttest „soraiban tudó”  teljes bajnokságban csupán az ófehértói Kerekes Mihály célzott hasonló hatékonysággal. Ráadásul a szatmári futballistát novemberben „kivonták a forgalomból”, amit a negyedik helyen táborozó gárda is megsínylett.

– Minden értelemben jól sikerült az őszi szezon, ahhoz képest különösen, hogy rendkívül fiatal csapat, még serdülő korú, hozzáteszem tehetséges játékosok is rendszeresen szerepet kaptak – merült a részletekbe Katona Pál, aki nem mellesleg február 6-án ünnepli harmincadik születésnapját.–  Elégedett vagyok, elvégre négy ponttal vagyunk lemaradva az elsőtől, ebből akármi is lehet a folytatásban. Személy szerint nekem sem volt még soha ilyen eredményes fél évem, bár kicsit keserű a szám, mert az utolsó három meccset eltiltás miatt kénytelen voltam kihagyni. A Tiszakóród elleni rangadón törlesztésért kiállítottak: butaságot csináltam, nem vitatkoztam, elfogadtam az ítéletet, azt azonban kicsit túlzásnak éreztem, hogy ennyire elmeszeltek. Most is úgy érzem, nem szolgáltam rá. A Kölcse és a Tisztaberekkel szembeni ugyancsak fontos mérkőzéseken hiányoztam, ezeken öt pontot buktunk el, nem mondom, hogy azért, mert nem játszottam, de lehet, tudtam volna segíteni. Rossz volt kívülről nézni a srácokat, a legnagyobb ellenségemnek sem kívánok ilyen „élményt”. Az viszont engem is meglepett, hogy valamennyi meccsen betaláltam, amikor pályára léptem. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy erre számítottam...

Katona Pál nem ma kezdte a szakmát. Megtanulta, nem érdemes állandóan a góllövőlistát nézegetni, pláne arról ábrándozni: vajon hány „dugóra” van hitelesítve a bajnokság második felében.

– Kinőttem már abból, hogy a gólok számát tervezgessem, abból általában semmi jó nem sül ki. Egyébként is sok függ a felkészüléstől, amit kedden kezdtük. Noha  sokadszor veselkedek neki, ettől függetlenül az eleje mindig nehéz. Szerencsére jó kezekben van a csapat: nem szorul rá, hogy fényezzem, ettől azért még igaz: Barcsay István  minőségi edzéseket tart. A munka Csengerhez köt, a társaság is formálódik, nem gondolok a váltásra,  az pedig külön motivál, hogy hosszú távú célok is megfogalmazódtak: ennek a csapatnak ugyanis legalább a megye egyben kellene szerepelnie! Ezért hajtunk...

Fotó: tudósítónktól

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!