szon-sportoldal

2012.02.07. 11:01

Csak óvatosan – Zorro-álarcban

Majoros Imre csaknem három hét múlva kezdhet el mozogni – maszkban fog futballozni.

Majoros Imre csaknem három hét múlva kezdhet el mozogni – maszkban fog futballozni.Azon a január húszadikai szürke délutánon egy ártalmatlannak tűnő szituáció után elsötétült a világ Majoros Imre számára. A Mátészalkai MTK játékos-edzője – tréning közben, a labdáért vívott küzdelemben – összefejelt az egyik tesztelésre érkezett futballistával, aminek következtében több helyen pozdorjává tört az arccsontja. Kínokkal teli órák, napok következetek...

– Egy hétig voltam a kórházban, az ott töltött idő meglehetősen gyötrelmes volt – taglalta az immár otthonában gyógyuló Majoros Imre. – A fájdalom mellett sokáig csupán pépes ételt ehettem, mondjuk az étkezésre még most ügyelek, kemény falatot például nem rághatok. Valamivel több, mint három hetet még szigorúan pihennem kell, majd óvatosan elkezdhetek mozogni, de a játékra egyelőre nem gondolhatok. Az is biztos, maszkban fogok futballozni a bajnoki meccseken, amit Nyíregyházán el tudnak készíteni.

Munkájára a továbbiakban is számítanak

Magyarán, Majoros Imrének – miként azt korábban adott nyilatkozatában is megpendítette – eszébe sincs visszavonulni, az „üzemi baleset” sem vette el kedvét a folytatástól. Legfeljebb a Zorro-szerű maszk okozhat némi kényelmetlenséget a pályán... Mindemellett szerencsésnek is vallhatja magát, mármint abból a szempontból, hogy egy új műtéti eljárásnak hála elkerülte az újabb, korrekciós műtét. Az elöljárók közben leszögezték: a sérülést szenvedett tréner munkájára a továbbiakban is számítanak, türelemmel várják teljes felépülését.

A történtek taglalásakor ugyancsak megszellőztettük, hogy a játékos-edző sajnálatos kiválását követően egy rövid időre, Bodnár László, a Mátészalkával készülő válogatott védő vette át az irányítást. A harminckét esztendős, csapatot kereső labdarúgót azonban – Törökországban táborozó – román klub(ok) hívták tesztelésre, így a kilencedik helyen táborozó szatmáriak jelenleg Papik Zoltán szakosztályvezető vezényletével melegítenek a tavaszi rajtra. A keret összetétele egyelőre csekély mértékben módosult: a távozó Palcsák Nobert a megye kettőben szereplő Vaját választotta, míg tényként kezelendő, hogy  középpályásként bevethető apagyi Kiss Zoltán a Mátészalkát erősíti a szezon második felében. 

- Koncz Tibor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!