szon-sportoldal

2012.06.04. 11:00

A szettlabdákkal együtt a főtáblára jutás is elúszott

Fucsovics Márton a csehországi Prostejovban versenyzett, és közeleg az a hét, amikor a szerb Janko Tipszareviccsel készülhet.

Fucsovics Márton a csehországi Prostejovban versenyzett, és közeleg az a hét, amikor a szerb Janko Tipszareviccsel készülhet.Az ITF-future-verseny után kategóriát váltott Fucsovics Márton, és ezekben a hetekben a magasabb fokozatú ATP-challenger-viadalokon próbál szerencsét. Beleértve a csehországi prostejovi (106500 euró összdíjazás, salak borítás) megmérettetést, amelynek selejtezőire a hétvégén került sor.

Világranglistahelyezése (549.) alapján a nyíregyházi játékosnak a kvalifikációból kellett indulnia, ahol az első fordulót sikerrel vette a cseh Jakub Lustyk (1239.) ellen, a másodikban azonban vereséget szenvedett. A fehérorosz Uladzimir Ignatik tavaly nyáron Gödöllőn játszott a miaink elleni Davis-kupa-mérkőzésen, jelenleg 258. a rangsorban, de volt már 153. is. Marcinak az első játszmában több szettlabdája is volt ellene, ám végül rövidítésben vesztett, később a meccs, és vele a főtáblára jutás esélye is elúszott. Fucsovics a jövő héten a szlovákiai Kassán versenyez, aztán váltogatják egymást az edzések és a viadalok, a programban szerepel egy hét közös felkészülés a szerbnek világsztárjával, a világ jelenlegi nyolcadik legjobb játékosával, Janko Tipszareviccsel.

ATP-challenger-verseny

Prostejov (Csehország), selejtező

1. forduló: Fucsovics–Lustyk (cseh) 6:3, 6:2. 2. forduló: Ignatik (fehérorosz)–Fucsovics 7:6, 6:3 – Fucsovics nem jutott a főtáblára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!