szon-sportoldal

2012.06.18. 10:17

Egy-egy század hiányzott az érmekhez

Bakosi Péter második lett magasugrásban, Ónodi Dávid mindkét sprintszámban negyedikként zárt.

Bakosi Péter második lett magasugrásban, Ónodi Dávid mindkét sprintszámban negyedikként zárt.Bakosi Péter révén egy ezüstéremmel tért haza a felnőtt országos bajnokságról a Nyírsuli csipet csapata. A junior világbajnoki résztvevő magasugró 210 centis teljesítménnyel végzett a második helyen, a még jobb eredményben a bemelegítés közben összeszedett bokasérülése hiúsította meg. Emiatt kétségessé vált, hogy Péter el tud-e utazni a hétvégén a németországi Mannheimbe, a rangos ugrógálára.

Ónodi Dávid sem volt a szerencse kegyeltje Szekszárdon: a sprinter 100 és 200 méteren is negyedik lett. A rövidebbik távon két, 200-on négy század választotta el az ezüstéremtől, mindkét versenyszámban egy-egy század a harmadik helyezéstől. Széles Imre tanítványa százon a legjobb idővel került a döntőbe, a négyes pályáról indulva kissé beragadt a rajtnál, de így is tagja volt annak az ötös élbolynak, amely szinte egyszerre, nyolc századon belül zuhant a célba. A második és ötödik helyezett között mindössze két század volt a különbség, Ónodi végül negyedik lett az ellenszeles (-1.9) versenyben. Másnap kétszázon már szélcsend volt, Ónodi 21.54-re javította addig meglévő 21.99-es egyéni rekordját, ami a jövőre nézve bíztató.

Dicséretes a még juniorkorú diszkoszvető Szikszai Róbert és a férfiváltó ötödik helyezése, az ugró hölgyek pedig tudásuknak megfelelően szerepeltek.

117. országos bajnokság

Szekszárd, a Nyírsuli versenyzőinek eredményei

Férfiak

100 m: 4. Ónodi Dávid 10.98.

200 m: 4. Ónodi Dávid 21.54.

4x100 m: 5. Nyírsuli (Végvári Dániel, Ónodi Dávid, Resán Gergely, Vas Dávid) 42.63.

Magasugrás: 2. Bakosi Péter 210.

Diszkoszvetés: 5. Szikszai Róbert 51.68.

Nők

Távolugrás: 8. Dezső Dóra 562, 9. Fábri Anna 559.

Hármasugrás: 7. Dezső Dóra 11.93.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!