szon-sportoldal

2012.06.04. 10:14

Nyírbátori öröm, apagyi bánat

Az egyik szabolcsi csapat feljutott az NB I-ből, a másik kiesett onnan.

Az egyik szabolcsi csapat feljutott az NB I-ből, a másik kiesett onnan.A férfi NB I. Keleti csoportjának utolsó játéknapján rendezett Jászberény–Kecskeméti TE mérkőzés eredménye egyszerre két megyebeli csapatunk sorsáról döntött, és ebben a kérdésben a Nyírbátori ASE és az Apagy SE is ellenérdekelt volt.

A hétvégén meccset már nem játszó bátoriak bajnoki címéhez ugyanis az kellett volna, hogy a Jászberény pontot hullajtson, míg az apagyiak a Cegléd elleni mérkőzésük eredményétől függetlenül akkor harcolhatták volna ki a bentmaradást, ha érvényesül a papírforma, és a kecskemétiek vereséget szenvednek. Nos, a Jászságban végül meglepetés született, nyert a Kecskemét, aminek Bátorban nagyon tudtak örülni, hiszen így eldőlt: az NB I. bajnokai lettek, és a legmagasabb osztályba, az extraligába jutották.

Az apagyiak sorsa ezzel még nem dőlt el, hiszen a berényi eredmény ismeretében álltak asztalhoz a bajnoki bronzéremért hajtó Cegléd ellen, hazai pályán. Hodász Lászlóéknak mindenképpen nyerniük kellett volna, ám 6–4-es vezetésük után elszalasztották az esélyt, több partit is meccslabdáról elbukva 10–8-as vereség lett a vége, ami azt jelenti egyben, hogy elvileg búcsúznak az NB I-től. Elvileg, mert ebben a sportágban a versenykiírás a bajnokság befejezése után sem szentírás (...), és előfordulhat, hogy a szövetség elöljáróinak fejéből kipattan valami létszámfeltöltő gondolat, ami kedvezhet a szabolcsiaknak. Arról nem beszélve, hogy az utóbbi években a sorozatos visszalépések miatt szinte csak jelképesnek tekintehtő, hogy ki esett ki és ki nem...

NB-s csapatbajnokságok

NB I., férfi

Apagy SE–Ceglédi VSE 8–10

Győztek: Berecki D. 3, Fodor G., Hodász 2-2 és a Fodor G., Fodor I. páros.

NB III., férfi

Vásárosnaményi SZSE–Várda ASE 12–6

Gy.: Misák, Mágocsi 3-3, Szilágyi Z., Sztoj 2-2, a Misák, Mágocsi és a Sztoj, Szilágyi Z. páros, illetve Pokol P. 3, Arady 2, Márföldi 1.

Szolnoki Honvéd SE–Apagy SE III 18–0

Játék nélkül, az apagyiak nem utaztak el a mérkőzésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!