szon-sportoldal

2012.06.06. 15:24

Vereség nélkül fociztak

A Nyírsuli két együttes gólt sem kapott a hollandiai tornán.

A Nyírsuli két együttes gólt sem kapott a hollandiai tornán.Fárasztó, de igen eredménye hollandia túrát zártak a Nyírsuli focistái a közelmúltban. A nyíregyháziak négy csapata (U 19, U17, U 15 és U 13) szállt buszra, hogy az Utrechthez közeli Vianenben részt vegyen a hagyományos pünkösdi tornán. A mieink mellett holland belga és angol csapatok alkották a nyolccsapatos mezőnyöket. A résztvevők előbb körmérkőzéses formában, meccseltek majd a folytatásban kieséses rendszerben, amolyan playoff módon döntötték el a helyezések sorsát és a Nyírsuli fiataljai parádésan szerepeltek.

Csak tizenegyesekkel

A Madalina György dirigálta U 13-as gárda a döntőbe jutásért csak tizenegyespárbajban maradt alul, így a harmadik helyen zárt. A Balogh Zoltán irányította U 19-esek, a Gáspár László vezette U 15-ösök és a Nagy Sándor, Neumann Gábor duó dirigálta U 17-esk egyaránt az első helyen végeztek.

A torna legeredményesebb klubja a Nyírsuli volt, hiszen a négy nyíregyházi csapat vereség nélkül zárta a tornát, az U 19-esek és az U 15-ösök pedig párját ritkító módon gólt sem kaptak. A szakemberek elismerően nyilatkoztak a nyíregyháziakról, főként a 17 évesek csapatáról.

Kiváló körülmények

A körülmények kifogástalanak voltak, öt füves és két műfüves pálya volt a sportkomplexumban, no meg két gyeplabda pálya. A játékosok közül a legkisebbek egy tornateremben aludtak, a többieket holland családoknál.

Ezek is érdekelhetik