szon-sportoldal

2012.07.04. 16:36

Feltöltötték a másodosztályt

Négy csapattal bővítették az indulók létszámát, így nem lesznek csonka csoportok a labdarúgó NB II-ben.

Négy csapattal bővítették az indulók létszámát, így nem lesznek csonka csoportok a labdarúgó NB II-ben.Első körben 28 csapat nevezését fogadta el a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ), de ahogy várni lehetett feltöltötték harminckettőre a mezőnyt, így kétszer 16 csapattal indul az NB II-es pontvadászat a 2012/2013-as szezonban.

Az MLSZ az eredetileg kieső Sopron és Bp. Honvéd-MFA nevezését is elfogadta, valamint másodjára besorolta a Nyugati csoport legutóbbi nyolcadikját, a Videoton II-PFLÁ-t. Ott lesz a mezőnyben a Haladás II is, amely az NB III. Bakony-csoportjában végzett a második helyen. A csoportbeosztás még nem készült el, de a földrajzi korlátok adottak, a két NB I-es kieső közül a ZTE biztosan „nyugati” lesz, ennélfogva a Vasas keletre kerül. A többi pesti csapat sorsa még kérdéses.

Az NB II-es mezőny

A másodosztályban induló csapatok

Az eddigi gyakorlat alapján biztosan a Keleti csoportba kerülnek: Balmazújváros, Békéscsaba, Cegléd, DVSC-DEAC, Kazincbarcika, Mezőkövesd, Nyíregyháza Spartacus, Orosháza, Putnok, Szeged 2011, Szolnok, Vác, Vasas.

Biztosan a Nyugati csoportba kerülnek: Ajka, Baja, Csákvár, Gyirmót, Győri ETO II, Haladás II, Kaposvár II, Kozármisleny, Paks II, Sopron, Szigetszentmiklós, Tatabánya, Veszprém, Videoton II-PFLA, Zalaegerszeg.

Ide is-oda is kerülhetnek: BKV Előre, Bp. Honvéd-MFA, Ferencváros II, Újpest B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!