szon-sportoldal

2012.09.10. 11:52

A dupla fejfájástól a győztes találatig

A baktai Szabó Róbert a Cigándon szerzett góljával tette jóvá, hogy meggondolatlansága miatt két meccsről távolmaradt.

A baktai Szabó Róbert a Cigándon szerzett góljával tette jóvá, hogy meggondolatlansága miatt két meccsről távolmaradt.Ne szólj szám, nem fáj fejem! – egy július végi, Mátészalkán játszott edzőmeccs után a szólás valódi és átvitt értelmű igazságával is tisztában van Szabó Róbert. A baktalórántházi labdarúgó a szalkai Petrohai Miklóssal került akkor összetűzésbe, és meggondolatlan kijelentése után duplán fájt a feje: ellenfelétől jókora taslit, a fegyelmi bizottságtól három bajnoki meccsre szóló eltiltást kapott, amit utólag gyakorlatilag kettőre mérsékeltek. Az enyhítésnek köszönhető, hogy a baktai csatár ott lehetett csapata cigándi bajnokiján, és ha már így alakult, győztes góllal (1–0) vette ki a részét az addig soha le nem győzött borsodiak ellen megszerzett három pontból.

– Tudtam, hogy van mit jóvá tennem, hiszen nagy butaságot követtem el az ominózus edzőmeccsen – mondta visszatérésének jelentőségéről Szabó Róbert. – Már a levonuláskor éreztem, hogy ennek súlyos következményei lehetnek, hiszen az általam használt meggondolatlan kifejezéseket súlyosan büntetik. Nem annak szántam én, ami a tartalma volt, de visszaforgatni nem tudtam az idő kerekét, így hát nem tehettem mást, mint szántam-bántam a bűnöm és ápolgattam a sérült szemhéjamat, amit alul-felül össze kellett varrni. Végül mérsékelték a büntetésemet, így szerencsére szombaton ott lehettem a társak között.

A baktaiak kiesése óta ez a csapat harmadik bajnoki éve az NB III-ban, és eddig a Cigánd ellen egy döntetlen mellett háromszor is kikaptak. Valamennyi alkalommal a kilencvenedik percben kapot góllal. Most is kritikus volt az utolsó perc?

– De még mennyire! – sóhajtott fel a 34 éves támadó. – Az ellenfélnek volt egy veszélyes támadása, amely után a keresztbelőtt labda elpattogott az öt és feles vonalán, de szerencsére nem volt, aki érkezzen rá. Épp mondtam csapattársamnak és barátomnak, Kozma Dodinak, hogy nincs Isten, ha megint az utolsó percben jártunk volna pórul a Cigánd ellen. A második félidőben, főleg a buta kiállítást követő fél órában már tényleg a Cigánd dominált, de a meccs összképe alapján úgy érzem, megérdemelten nyertünk. Az első játékrészben csak nekünk voltak helyzeteink, az egyiket szerencsére sikerült góllal befejeznem: Marics Gabi lefülelt egy rosszul elvégzett hazai szabadrúgást, átadása után pedig nem volt nehéz dolgom. Szünet után megúsztunk egy hazai kapufát, majd a végén tényleg tíz emberrel bekkeltük, de sikerült kihúznunk.

A „kiválasztó” jellegű bajnokságban igazán az első öt helyezett közé kerülés adhat esélyt az NB III-ban való megkapaszkodásra. Márpedig az első négy meccsből hármat megnyerő és csak egyet elveszítő baktaiak jelenleg a harmadik helyen tanyáznak. Benne lennének az érintettek, ha már most meglebegtetnék a kockás zászlót?

– Erről az egyesületi elnököt kellene megkérdezni, mert kétségtelen ugyan, hogy a pozíciónk kedvező, de mi, játékosok azért szeretnénk még némi prémiumot kivenni a kasszából – jelentette ki a támadó. – Tudtuk, hogy fontos lesz a jó rajt, és a nyírbátori meccset leszámítva eddig remekül alakultak a dolgaink. Nem azt mondom, hogy amennyiben játszhatok az elvesztett bajnokinkon, akkor minden másként alakul, Bátorban egyébként is ki lehet kapni. A fontosabb az, hogy a megnyert hazai meccsünk mellett ár van egy bravúrunk is, amit Cigándon mutattunk fel.

A száműzetésből visszatért Szabó Róbert góljával ugyebár...

Ez már egy másik sorozat

A baktaiak cseppet sem lélegezhetnek fel, hiszen szombaton újabb nehéz feladat vár rájuk, amikor a Tiszaújvárost fogadják. Azt a csapatot, amely hazai pályán elért 1–1-es döntetlennel legutóbb véget vetett a kisvárdaiak 23 részből álló győzelmi sorozatának. Persze, a várdaiaknak még mindig van egy tovább építhető nagy sorozatuk, hiszen 26 bajnoki forduló óta nem találtak legyőzőre, legutóbb tavaly október 8-án veszítettek Cigándon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!