szon-sportoldal

2012.09.27. 10:56

A kevés javítási lehetőségek egyike

Labdarúgó NB III. Tisza-csoport: A nyírbátori és a kisvárdai megyei rangadót is más-más előjekkel várják a résztvevő csapatok.

Labdarúgó NB III. Tisza-csoport: A nyírbátori és a kisvárdai megyei rangadót is más-más előjekkel várják a résztvevő csapatok.Hipp, hopp, máris eltelt az őszi szezon fele, úgy, hogy – szerencsére – eddig csak a nyárban futballozhattak a csapatok. Ebből is látszik, hogy milyen rövid lesz ez az NB III-as bajnokság, a tizennégy csapatos csoportokban vívott küzdelmek nem sok javítási lehetőséget adnak. Különösen most, hogy nemcsak az élen és a hátsó régiókban állók számára van különös tétje a bajnokságnak, hanem a középmezőny helyezései is sorsdöntő jelentőségűek.

Ilyen szempontból a legnagyobb téttel a Nyírbátor–Nagyecsed mérkőzés bír, a szombati megyei rangadón lenne mit kijavítaniuk a feleknek. A két csapat közül a Nagyecsed idegenben még egyetlen pontot sem szerzett, a Nyírbátor viszont otthonában eddig hibátlanul teljesített. Ha az eddigiek alapján haladnak tovább, akkor könnyen kikövetkeztethető, hogy milyen eredmény születik szombaton – még szerencse, hogy a futball azért ettől jóval bonyolultabb játék. A másik megyei derbit az eddig remeklő szabolcsi csapatok vívják, nagy kár, hogy a Várda SE–Ibrány találkozóról a két héttel ezelőtti rendbontás és a szigorú fegyelmi határozat miatt lemaradnak a szurkolók.

Két vereség után a tabella alapján ideális ellenfelet kap a Baktalórántháza ahhoz, hogy javítani tudjon, a Szatmár Unió FC viszont újfent olyan csapattal, nevezetesen a Hajdúszoboszlóval találkozik, amelyik remekel és ontja a gólokat a bajnokságban. Hogy a Tiszakanyárnak mennyire nehéz dolga lesz a Létavértes ellen, arról csak annyit: a hajdúságiak utóbbi négy meccsükből hármat megnyertek és a szerdai kupakörben az NB II-ben eddig hatból hatot nyerő Mezőkövesdet búcsúztatták el meglehetősen magabiztos győzelemmel (2–0).

7. forduló (kezdés: 15): szakvezetői várakozások

Szombat

Várda SE (1.)–Ibrány (4.)

Révész Attila, kisvárdai edző: – Tiszteletreméltóak az Ibrány eredményei, különösen a védekezésük dicsérendő. Ráadásul a nézők segítségére sem számíthatunk, ezért szinte semleges pályán kell összecsapnunk ellenfelünkkel, így valóban megmutatkozhat, melyik fél az erősebb. Bízom benne, hogy sikerül itthon tartanunk a három pontot.

Kovács János, ibrányi edző: – Lassan negyven éve benne vagyok az edzői szakmában, de ez lesz az első zártklapus mérkőzésem. Sajnálom, a kivülrekedő szurkolókat és a csapatokat is, hiszen ez a játék a nézőkért van, és a csapatokat is a szurkolók tudják belelkesíteni. Kisvárdán Révész Attila remek szakmai munkát végez, és nagyszerű keret áll a rendelkezésre. Tisztában vagyunk vele, hogy a legutóbbi bajnokcsapathoz látogatunk, amely az én szememben magasabb osztályra hivatott, és biztos vagyok benne, hogy az elkövetkező időben ezt be is fogja bizonyítani. Jól ismerem az ellenfél játékoskeretét, amelynek több tagjával is dolgoztam már együtt. Az esélytelenek nyugalmával léphetünk pályára, de nem mondunk le a pontszerzésről, és talán lesz egy kis meglepetésem a kolléga számára is...

Nyírbátor (6.)–Nagyecsed (11.)

Fogarasi Zoltán, nyírbátori edző: – A múlt héten jól játszottunk, de vesztettünk, mert a nagyobbnál nagyobb helyzeteinket is elhibáztuk. Most azt sem bánnám, ha mezőnyben gyengébb teljesítményt nyújtva, de az ellenfél kapuja előtt megfelelően koncentrálva lennénk sikeresek az egységes és nagyon jó csapatot alkotó vendégekkel szemben.

Feczkó Tamás, nagyecsedi edző: – A csapat nevében ezúton is szeretnék gratulálni Kovács Dávid világrajöttéhez, játékosunk, Kovács Norbert kisfia szerdán látta meg a napvilágot. Nálunk van egy „hagyomány”, az újszülötteket mindig egygólos győzelmekkel ünnepeljük. Remélem, ez a sorozat ezúttal sem szakad meg, habár tudjuk, a csoport egyik legjobb csapatához látogatunk, amely hazai pályán nagyon régen veszített pontot.

Baktalórántháza (7.)–Debreceni EAC (13.)

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Kicsit hullámvölgyben vagyunk, de remélem, kimászunk belőle. Nagyon régen volt már olyan, mint vasárnap Nagyecseden, hogy a mérkőzésen ne legyen gólszerzési lehetőségünk. A héten azon dolgoztunk, hogy visszatérjen a játékosok hite és önbizalma, így remélem, hogy jó támadójátékkal sikerül begyűjtenünk a három pontot. A DEAC eddigi szereplése és jelenlegi helyezése nem téveszt meg bennünket, mert tisztában vagyunk vele, hogy szervezetten, kultúráltan futballozó csapat érkezik hozzánk.

Vasárnap

Szatmár Unió FC (12.)–Hajdúszoboszló (3.)

Della Sándor, a Szatmár Unió edzője: – Nehéz helyzetbe kerültünk, ráadásul megint remek erőkből álló ellenféllel találkozunk. Megpróbálunk győzelemre játszani, de ehhez az egész csapatnak fegyelmezetten, a taktikai utasítások betartása mellett kell futballoznia. Másként nem lehetünk eredményesek! Az Ibrányban kiállított Andrei Stef és Radu Chioreanu két-két meccsre szóló eltiltást kapott.

Tiszakanyár (10.)–Létavértes (5.)

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Bár úgy érzem, hogy a játék elemeiben a tavalyihoz képest sokat fejlődtünk, sajnos rendre elkövetett egyéni hibáink miatt ez az eredményességben egyáltalán nem látszik meg. A hétvégén nagyon nehéz feladat vár ránk, hiszen nagyon szép sorozatot produkáló ellenféllel játszunk, ennek ellenére nem tartom lehetetlennek a győzelmet.

További mérkőzések, szombat: Hajdúböszörmény–Tiszaújváros. Vasárnap: Diósgyőr II–Cigánd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!