szon-sportoldal

2012.09.07. 09:29

Csapatban is a negyeddöntő volt a küszöb

Az apagyi színekben szereplő asztaliteniszezőnek, Berecki Dezsőnek nem sikerült a visszavágás egyéni legyőzője, a spanyol Ruiz Reyes ellen.

Az apagyi színekben szereplő asztaliteniszezőnek, Berecki Dezsőnek nem sikerült a visszavágás egyéni legyőzője, a spanyol Ruiz Reyes ellen.Hasonlóan az egyéni küzdelmekhez, csapatban is a négy közé jutásért kiírt mérkőzés jelentette a végállomást Berecki Dezső számára a londoni paralimpián. Az apagyi színekben szereplő versenyző a 9-10-es kategóriában Csonka Andrással együtt alkotta a magyar válogatottat, és az első fordulóban bravúros győzelmet arattak az oroszok ellen. A két magyar fiú egy-egy egyéni győzelemmel járult hozzá a 3–2-es sikerhez, a mindent eldöntő párosban pedig a negyedik szettben öt mérkőzéslabdát hárítva fordították meg a meccs menetét.

Az elődöntőért a spanyolok voltak a riválisok, Berecki megmérkőzhetett azzal a Jose Manuel Ruiz Reyesszel, akitől az egyéni viadal során vereséget szenvedett. Most is (ezúttal 3:1-re nyert a spanyol), a mieink ugyanis 3–0-ra kaptak ki az ibériaiaktól, így az 5-8. helyen zárták a paralimpiát.

Asztalitenisz

9-10-es kategóriájú férfi csapatverseny

1. forduló: Magyarország–Oroszország 3–2. Berecki D.–Lukjanov 0:3 (–10, –10, –8), Csonka–Nozdrunov 3:2, Csonka–Lukjanov 0:3, Berecki D.–Nozdrunov 3:0 (8, 5, 7), Berecki D., Csonka–Lukjanov, Nozdunov 3:2 (–10, 9, –11, 12, 9).

Negyeddöntő: Spanyolország–Magyarország 3–0. Cardona–Csonka 3:0, Ruiz Reyes–Berecki D. 3:1 (–11, 4, 11, 5), Ruiz Reyes–Csonka 3:0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!