szon-sportoldal

2012.09.19. 15:47

Két edzőmeccset vív az NYKK Szlovákiában

Csütörtökön a Spisská Nová Ves, pénteken a Svit ellenfele lesz a nyíregyházi élvonalbeli férfi kosárlabdacsapat.

Csütörtökön a Spisská Nová Ves, pénteken a Svit ellenfele lesz a nyíregyházi élvonalbeli férfi kosárlabdacsapat.Viszonozva az iglóiak múlt heti látogatását, a Marso-Vagép NYKK csütürtökön a Spisská Nová Ves otthonában lép pályára előkészületi mérkőzésen, majd másnap délután a szintén szlovák élvonalbeli Svit vendége lesz Ferenczi Tamás legénysége. Utóbbi csapatban szerepelt a legutóbbi idényben a nyíregyháziak által tesztelt lett bedobó, Martins Berkis, akinek bemutatkozása biztatóan sikerült a múlt pénteki, Igló elleni találkozón. Berkis egyhetes próbajátékra érkezett, tehát a szlovákiai edzőmecscek után el kell dőlnie a sorsának. Miként annak is, hogy ki lehet a csapat harmadik idegenlégiósa, akit centerposztra keres a vezetőség.

Időközben ismertté vált a bajnoki menetrend, és mivel – szakítva a hagyományokkal – nem az előző évi helyezések alapján készült a besorolás, az NYKK előtt felcsillant az esély, hogy végre egyszer hazai környezetben kezdje a bajnokságot. Ez valóra is vált, hiszen október 5-én, pénteken a Pécsi VSK lesz a nyíregyháziak ellenfele a bujtosi csarnokban. Azután következik egy szerdai forduló Szegeden, majd október 14-én, vasárnap ismét hazai pályán lép fel a csapat a Jászberény ellen.

Vagyis a jó rajthoz adottak az ellenfelek, most már „csak” az esélyt kellene meglovagolni. Mondjuk egy jól sikerült felkészülési hajrával!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!