szon-sportoldal

2012.10.09. 09:37

Alex álma teljesült

Tizenhét és fél évesen hazai pályán védhetett a Spartacus kezdőjeként.

Tizenhét és fél évesen hazai pályán védhetett a Spartacus kezdőjeként.A péntek talán örökké emlékezetes nap lesz Hrabina Alex számára. A Nyíregyháza Spartacus tizenhét és fél esztendős kapusa ekkor védett először hazai pályán az NB II-es felnőtt csapatban. Az U17-es válogatott ifjú cerberusa tavaly október 16-án Balmazújvárosban debütált a felnőttek között, majd két hete pedig Kazincbarcikán pedig

huszonöt percet kapott.

– Balogh János sérülése miatt a múlt héten már úgy edzettünk, hogy valószínűleg védenem kell, ami csütörtökön biztossá vált – pillantott vissza az elmúlt napokra Hrabina Alex. – Természetesen kicsit izgultam, hiszen az teljesült, amiről sokáig álmodoztam: a Szpari összeállítása az én nevemmel kezdődött!

A fiatal kapuvédő megilletődöttség nélkül kezdte a játékot, volt néhány bravúros védése, sajnos végül nem sikerült nyrenie a csapatnak, meg kellett elégedni az egy ponttal.

– Nagyon jó érzés volt védeni, remek volt a hangulat. Úgy érzem jól teljesítettem, a kapott gólnál ezt tettem, amilyen szituációnál tanítanak: követtem a labdát, sajnos a szegedi játékos a kapuba talált – így Alex.

A Szpari a hét végén éppen Balmazújvárosba utazik és még nem derült ki, hogy Balogh János sérülése rendbe jött-e. Remélhetőleg igen, ellenkeződ esetben ismét fókuszba kerülhet Alex.

– Egy éve dolgozom együtt Jancsival és nagyon sokat tanultam tőle, remélem még fogok is. Téglási Gabi bá kapusedzőnkre úgy tekintek mint „apukámra”, most már van egy új családtag, mert Jancsi olyan mintha a bátyám lenne – vélekedett Alex.

Ami a Spartacust illeti, kedden két tréninget is tartottak az edzők, szerdán pedig Tiszaújvárosba utazik a csapat. Itt mérkőzik meg a Feczkó Tamás irányította Tisza-válogatottal, az NB III-as játékosokból álló válogatott készül az amatőr Európa-bajnokság október utolsó hetében kezdődő, csehországi elitselejtezőjére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!