szon-sportoldal

2012.10.15. 13:33

Ami nem mindegy

A vereségek mellett balszerencsés momentumok is sújtják az NRK együttesét.

A vereségek mellett balszerencsés momentumok is sújtják az NRK együttesét.A háta közepére sem kívánja senki azt a macerát, amikor a „világvégéről” kell hazazötykölődni egy elkeserítő idegenbeli vereség után. Az NRK élvonalbeli női röplabdacsapata vasárnap reggel indult, és hétfőn hajnalban tért vissza Kaposvárról – a 3:1-re elbukott bajnoki összecsapás minden fájdalmával.

– Bosszant a dolog, mert a második olyan mérkőzést buktuk el, amelyen ugyan nem vártuk, mégis győzelmi esélyt szalasztottunk el – dohogott Balázs István, a Nyíregyháza edzője. –  Miskolcon, majd Kaposváron is legalább döntő játszmára kényszeríthettük volna ellenfelünket, ami azt jelentené, hogy vereség esetén is két ponttal előrébb tartanánk, és ez nagyon nem mindegy...  Vasárnap az elvesztett első játszmában benne volt az utazás fáradalma. A folytatásban fokozatosan javult a teljesítményünk, a harmadik szettet végig vezetve nyertük, a negyedikben kétszer felállva a padlóról, hatpontos hátrányt ledogozva két labdára voltunk az egyenlítéstől. A legrosszabbkor nyitást rontottuk, azt mondom, ez megpecsételte a csapat sorsát.

Balázs István balszerencsés momentumokra, illetve a fiatalokkal tűzdelt együttes életkori hátrányaira is felhívta figyelmet.

– Miskolcon Ilyés Bettina nélkülöztük sérülés miatt, legutóbb pedig Erdősné Balogh Erikát, ráadásul Kaposváron néhány játékos érthetetlenül gyenge teljesítménnyel rukkolt elő. Az elmúlt heti edzésmunka után nem erre számítottam, a két meccs között ugyanis jól dolgoztak a lányok. Bennük van a munka, ugyanakkor sajnos, a tapasztalatlanság és a rutintalanság is érezteti hatását. E két dolog hiánya miatt nem tudunk alkalmazkodni a mérkőzés közben adódó játékhelyzetekhez, későn reagálunk a fejleményekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!