szon-sportoldal

2013.03.19. 09:58

A havazás sem szegte kedvüket

Tiszakóród - A havazás miatt a tervezettnél két nappal később, de asztalhoz ültek a Szatmári Sakkbarátok.

Tiszakóród - A havazás miatt a tervezettnél két nappal később, de asztalhoz ültek a Szatmári Sakkbarátok.Sakkverseny ritkán marad el az időjárás miatt, most ez történt... A hagyományos Március 15. Kupa a nagy havazás következtében elmaradt – a részvevők nem tudtak eljutni Tiszakóródra, a rendezvény színhelyére. A Szatmári Sakkbarátoknak nem szegte kedvét a történtek, péntek helyett vasárnap ültek asztalhoz, amikor az útviszonyok lehetővé tették a Tiszakóródra való utazást. A mezőny ezúttal kettészakadt: három gárda futott versenyt az első helyért. A kupavédő Szatmártiber a 3.fordulótól tartotta az előnyét és nem csupán a soros viadalt nyerte meg – az összesített csapatversenyben is az élen végzett.

Sakk

A Március 15. Kupa végeredménye

1.Szatmártiber (Balogh Ferenc, Tukacs László, Kőszegi János, Oroszi István) 16,5 pont,

2.Túrricse SE 14,5,

3.Tisztaberek I. 14,

4.Tiszakóród 9,

5.Túristvándi KSE 3,5,

6.Tisztaberek Hivatal 2,5.

Táladíjasok.

1. táblán: Lukács Árpád (Túrricse).

2.táblán: Tukacs László (Szatmártiber).

3. táblán: Varga Attila (Tisztaberek I.).

4. táblán: Oroszi István (Szatmártiber).

A lebonyolított 4 csapatverseny határozta meg a 2013-as járási bajnokság összetett végeredményét, amit serlegekkel, oklevelekkel jutalmaztak:

1.Szatmártiber 65,5 pont, 2.Túrricse SE 55,5, 3.Tisztaberek SE I. 52,5, 4.Túristvándi KSE 34, 5.Tisztaberek SE II. 22,5, 6.Tisztaberek Hivatal 12, 7.Tiszakóród SE 9.

Különdíjat kapot a sakksport támogatásáért: Szi-Zó Mátészalka, Hopka Norbert, Oroszi István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!