szon-sportoldal

2013.03.28. 14:06

Mózer célja: acélosan nyomni!

Máriapócs - Révész Bálint is az esélyesek közé tartozik a ralikrosszbajnokság húsvéti nyitófutamán.

Máriapócs - Révész Bálint is az esélyesek közé tartozik a ralikrosszbajnokság húsvéti nyitófutamán.Ezek már a lázas készülődés napjai. A hosszút téli pihenő után a ralikrosszozók már emelkedett adrenalinszinttel várják a bajnoki nyitányt, ami a hagyományoknak megfelelően húsvétkor a máriapócsi RabócsiRingen lesz. A profiknál a Supercars kategóriában szinte hazai pályán nyomja majd a pedálokat Mózer Attila (Skoda Fabia, Nyirád Motorsport), a tavalyi pontvadászat ezüstérmese.

– Mi a cél? Minél acélosabban nyomni!- kezdte érdeklődésünkre a tőle megszokott humorosan Mózer Attila. - Szeretnénk legalább a tavalyi eredményt megismételni, de ha csak a dobogó harmadik fokára állhatok majd a szezon végén, akkor sem leszek szomorú. Az autó rendben van, tavaly az utolsó pár futamra már nem volt gond a technikára és én is ráhangolódtam az autóra.

Több mint ötszáz lóerő

– Az idén új motort kapott a Fabia, Nyírádon és a RabócsiRingen is teszteltünk, 750 newtonmétert és 526 lóerőt tudtunk kihozni belőle, mindezt már 4900-es fordulaton, úgyhogy kell majd kapaszkodnom rendesen.– A tavalyi, máriapócsi nyitányon pechem volt, hiszen a döntőben megadat magát az autó - folytatta Mózer Attila.

– Remélem az idén nem lesznek technikai problémák, mert elég csak a riválisokat nézni, így is kemény meccsekre van kilátás. Ott van Harsányi Zoli, Kára Tomi, Vass Zoli, és persze csapattársam Révész Bálint. Ez a névsor szerintem önmagáért beszél...

Miként Harsányi Zoltán, Mózer Attila is az egyik nagy riválisként említette Révész Bálintot, a népszerű Balu kapitányt. A rutinos pilóta neve az utóbbi időben a labdarúgáshoz, pontosabban a Nyíregyháza Spartacushoz kötődött, lévén a klub tulajdonosa. Csapata szombaton rangadót játszik, a Révész Bálint emlékezetes húsvétját az jelentené, ha a Szpari nyerne, ő pedig dobogóra állhatna a ralikrosszozók nyitányán, és ha lehet minél magasabban.

- Már nagyon várom a rajtot, és szeretnék minél több bajnoki futamon rajthoz állni, és jól zárni a szezon végén - kezdte lapunk tájékoztatását Révész Bálint.

Egy számmal nagyobb cipő...

– Az autó (Mitsubishi Lancer EVO VIII.) rendben van, a legfontosabb feladat a hűtőrendszer beállítása volt, mert tavaly a harmadik köröknél rendre felforrt a motor, ami száz lóerővel csökkentette a teljesítményt. Úgy néz ki, hogy most minden rendben van és bízom benne, hogy a húsvéti nyitányon felállhatok majd a dobogóra.

Balu kapitány még azt is üzeni a riválisoknak, hogy a rajtja még mindig parádés, és a gázpedálos lábára egy számmal nagyobb cipőt fog felhúzni....

KM-ML

Ralikrossz, az országos bajnokság és az országos amatőr sorozat nyitófutamának programja, máriapócsi RabócsiRing

Vasárnap

10-11: szabadedzés OAV

11-12.15: szabadedzés OB

12.30-13.30: időmérő edzés OAV

13.30:14.40: időmérő edzés OB

15-16: I. előfutam OAV

16: I. előfutam OB

Hétfő

8-8.30: melegítő edzés OAV

8.30-9.15: melegítő edzős OB

9.30-10.20: II. előfutam OAV

10.20-11.30: II. előfutam OB

11.30-12:10: Betétprogram, versenyzői felvonulás

12.10-13: III. előfutam OAV

13-14: III. előfutam OB

14-14.30: Betétprogam

14.30-15.15: döntő futamok OAV

15.15-16.15: döntő futamok OB

16.30: díjátadó ünnepség

OAV: Országos Amatőr Versenysorozat

OB: Országos Bajnokság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!