szon-sportoldal

2013.04.02. 13:41

A kupameccseket már lejátszanák...

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Most bizonyosodott be, mennyire célravezető volt már augusztusban megkezdeni a megyei selejtezőt.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Most bizonyosodott be, mennyire célravezető volt már augusztusban megkezdeni a megyei selejtezőt.Jelen időjárási körülmények között, no meg a pályák állapotát ismerve jókora botorság lenne kijelenteni: ha törik, ha szakad, játszani kell. Mindazonáltal az egyszer biztos, amennyiben a labdarúgó Magyar Kupa megyei selejtezőjének szerdán esedékes, 3. fordulójában egyetlen összecsapás is elmarad, az jelentős kihatással lehet a folytatásra.

A bajnoki mérkőzések sorozatos elhalasztása miatt kiváltképp a megyei első osztályú egyesületek számára immár felettébb zsúfolt a naptár: hétközi fordulók (április 24. és május 1.) beiktatása mellett akad majd olyan periódus, amikor pénteken (május 10.), illetve vasárnap (május 12.) is futballozni kényszerülnek, nem beszélve a pünkösdi kettős bevetésről. Szabad időpont már elvétve akad, mindeközben a kupasorozat is folytatódik: április 10-én, majd 17-én újabb meccsek várnak a továbbjutó csapatokra, amelyek közül öt kvalifikálhatja magát az országos főtáblára.

Nem mellesleg, most bizonyosodott be, mennyire célravezető volt még augusztusban, közvetlenül a bajnoki rajt előtt két kupakört letudni – ellenkező esetben roppant nehéz (szinte lehetetlen...) lenne megfelelő időpontot beiktatni a meccsek lejátszására.

Érdekesség, hogy a Kótaj–Kemecse találkozót, amely egyben szomszédvárak csatája, semleges helyszínen, a nyírbátori műfüves pályán rendezik.

KM

Magyar Kupa

A megyei selejtező 3. fordulójának párosítása (kezdés: 16)

Tiszabezdéd–Tuzsér, Apagy–Baktalórántháza, Nyírjákó–Mátészalka, Ajak–Várda SE, Gégény–Tiszakanyár, Nyírcsászári–Terem, Hodász–Nagyecsed, Nyírvasvári–Nyírgyulaj, Encsencs–Nyírbátor, Bököny–Szakoly, Kálmánháza–Tiszavasvári, Tiszatelek–Tiszalök, Kótaj–Kemecse (Nyírbátorban), Gávavencsellő–Ibrány, Nyírpazony–Nyírkarász, Nyíregyházi Old Boys–Nagykálló, Szatmárcseke–Tiszakóród, Tunyogmatolcs–Szatmár Unió FC, Pátyod–Tisztaberek, Kisvarsány–

Ezek is érdekelhetik